LoL'e başlanır mı?

Herkese iyi günler, en başta söylemem gerekirse LoL böyle cringe, şöyle işte hayatsız olursun vs o tür laflar için gelmeyin. Olayı anlatmam gerekirse yaklaşık 3K CS saatim var ve gerek Rust olsun gerek CS olsun gerek Valorant olsun artık hepsinden sıkıldım. Sevdiğim oyun sinirlene sinirlene çıkıyorum ve bu gerginlikten bıktım. Aklıma LoL geldi, düşündüm karakterler var kule savaşı falan. Kısa özet geçmek gerekirse oynamayı düşünüyorum. Sizce bir tavsiyeniz var mı? Gerek oyun olarak gerek LoL olarak.

Yakın zamanda başladım keyifli oyun ama daha yakın zamanda Metin2'ye başladım o çok daha zevkli. Master'ya da Lux alın bilen bir arkadaşla tam gaz atın çözüyosunuz az çok zamanla detay öğrenirsiniz. İki oyunu öğrenmesi de imkansız vs değil.

Kusura bakma da şu ana kadar sadece FPS oynadıysan bırak LoL'ü herhangi bir MOBA'yı bile anlaman çok zor.
Biraz ezbere bir argüman olmuş sanki. Her oyun en fazla 1-2 haftada temel hatlarıyla öğrenilir. Sonra da yavaş yavaş verilen emeğe göre ustalaşılır. Atom parçalamıyor insanlar oyun oynarken sonuçta.

Ama normalden fazla zaman ister. Ona itirazım yok. Eşleşmeleri öğrenmek, heroları çözmek vs derken emek vermek gerekiyor.

Son düzenleme:
15 yıllık moba oyuncusuyum. Diyeceğim şey lol özelinde değil bütün moba oyunları için geçerli
Hem başlanır hem baslanmaz.
Neden baslanmaz
- Öğrenmesi çok zor. Bir moba mekaniğini herolarini öğrenmek için için o oyunda 150-200 saat vakit geçirmeniz lazım
-Dereceli girince de düşük ranklarda hep kanser kitle var "mid or feed" benzeri
-Rankiniz çok yüksek değilse oyun mekaniklerini bilmeyen kitle her zaman çıkıyor ve kendi rolünü doğru oynamayıp kanser ediyor
-Rekabetçi oyunlarda çok hırslıysaniz oynanmaz. Win alıp öyle kapatayım dersiniz bir bakmışsınız 6 saattir oynuyorsunuz

Neden başlanır sorusuna cevap işe
Şimdilik oyunu öğrenmek için vaktin vardır öğrenirsin
Is hayatına girince oyun oynamaya vs pek vakit kalmıyor. Mesela ben rdr2yi 6 aydır oynuyorum. Yeni chapter 4e geldim. Bu süreçte sürekli hikayeyle bağım kopuyor.
Oynayan arkadaş çevren varsa bir nevi sosyalleşme aracı olarak kullanıyorsun. Hadi bir el oyuna girelim 1 saat vaktim var oyun oynar sonra yatarım diyorsunuz ve oynuyorsunuz

Hiç moba oynamamış olsam bu saatten sonra başlamazdim

Biraz ezbere bir argüman olmuş sanki. Her oyun en fazla 1-2 haftada temel hatlarıyla öğrenilir. Sonra da yavaş yavaş verilen emeğe göre ustalaşılır. Atom parçalamıyor insanlar oyun oynarken sonuçta.

Ama normalden fazla zaman ister. Ona itirazım yok. Eşleşmeleri öğrenmek, Hero'ları çözmek vs derken emek vermek gerekiyor.

Yani abarttığımı düşünmüyorum, Hayatı boyunca FPS oynayan biri LoL'e girse far görmüş tavşan gibi olur ama LoL oynayan birisinin CS'yi çözmesi en fazla 30 saniye alır.

Yorumları çok ciddiye alma sen başla dene bende LoL oynuyorum. Zevkli oyun gidip solo oynarsan tilt olursun. Ekiple gir sohbet yap oyun inanılmaz zevkli oluyor.

He kitlesine gelirsek gördüğüm en ap**l oyun kitlesi bu oyunda. Oyunda izin veriyor bu kitleye. Küfür edenlere ban yok trolleyenlere ban yok garip.

Son düzenleme:
Şu LoL kanser LoL hayat bitirir diyenler gibi değil de adamakıllı bir şekilde söyleyeceğim. Oyunda 160 tane şampiyon var ve onlarca item sen bunların skillerini Build'lerini ne işe yaradıklarını öğrenene kadar ömrün biter o yüzden başlama derim.

Hocam herkes gerekeni söylemiş. Eğer sakin birisiyseniz arkadaşlarınız ile çok eğlencelidir çok güler kahkaha atarsınız kasarak oynamaz iseniz. Sinirli birisi iseniz cehenneme dönüşüyor kesinlikle ve siz de sinirli birisisiniz gibi pek önermiyorum oynamanızı.

LoL oynamak hiç stresli değil. Zarakidayı 24 yaşında. 🤙

1747946015508.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı