4TB Harici Hard Disk Önerisi

007emin

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4TB veya üstü harici hard diske ihtiyacım var ancak hangi marka almalıyım veya kalite konusunda bir bilgim yok. Küçük bir araştırma yaptığımda gördüğüm markalar şunlar: Intenso Memory Center, WD Elements Intellipower, WD Elements Portable, Adata HV300, Adata HD330, Toshiba Canvio Ready, Seagate 4 TB Expansion, Seagate One Touch

Bu markalar direkt en düşük miktar şeklinde araştırma yaptığımda karşıma çıktı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Seagate'te öneren var. Benim pc'de şuanda dahili olarak takılı. Harici Harddisk olarak baktığımızda kalite açısından 2 marka arasında çok fark var mıdır sizce?
Hocam tamamen kişisel görüşüm olarak belirtiyorum, teknik detayları aynı olsa bile bence WD daha kaliteli. Her iki harddiski de kullandım, WD'nin harici 3Tb ve dahili birçok harddiski var, seagate'in de dahili 2 diski var. Performans olarak benim gözlemim WD'nin bir tık daha iyi olduğu, ayrıca WD çok daha sessiz çalışıyor. Bunlar dışında etrafımda arkadaşlarımdan gözlemlediğim seagate sanki biraz fazla arıza veriyor gibi.

Tekrardan belirteyim, bunlar tamamen kişisel görüşüm, seagate de iyi bir marka sonuçta. Hiç bozuk ürüne denk gelmemiş kullanıcılar olduğu gibi üst üste bozuk diske denk gelen kullanıcılar da mevcuttur. Biraz sans aynı zamanda. Benim kişisel tercihim WD'den yana olurdu.

Teknik detay olarak rpm hızına , ön belleğe ve bağlantı tipine bakarak karşılaştırma yapabilirsiniz. Ön belliğinin fazla olması ve 7200 rpm olması avantaj sağlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı