4TB HDD ne kadar güç tüketir?

Bütçe
1200

Kraataos

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Toshiba 2.5 4TB
Toshiba'nın 2.5 4TB HDD'sini buldum 1200TL'ye bunu öns ipariş verdiğim Steam Deck'in arkasına monte edip kullanmak istiyorum. USB Hub ile kolayca bağlayabilirim bağlayacağım da zaten ama ve lakin bu disk takılıyken ne kadar güç tüketimi olacak? Diski deck e taktığım anda pili bitecek mi cihazın yoksa fazla bir fark olmaz mı pil tüketimi konusunda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer gerçek tüketimlerini merak ediyorsan Görev Yöneticisi'nden ya da HDD üzerindeki stickerın İsim/Kodunu internete yazarak neyin ne zaman güç tükettiğini öğrenebilirsin.

Eğer gerçek tüketimlerini merak ediyorsan Görev Yöneticisi'nden ya da HDD üzerindeki stickerın İsim/Kodunu internete yazarak neyin ne zaman güç tükettiğini öğrenebilirsin.

Ürünü almadan nasıl ulaşabilirim sence 4TB'lik HDD'yi bu cihaza taksam pile etkisi olur mu çok fazla.

HDD yavaş ve ortalama 6-7W güç tüketiyor. Bu da yavaşlığından ötürü fazla güç tüketimi olacağı anlamına geliyor. Pil oyundan oyuna göre hızlı şekilde bitebilir, HDD kullanımına bağlı olarak.

HDD yavaş ve ortalama 6-7W güç tüketiyor. Bu da yavaşlığından ötürü fazla güç tüketimi olacağı anlamına geliyor. Pil oyundan oyuna göre hızlı şekilde bitebilir, HDD kullanımına bağlı olarak.

HDD yerine 1 ya da 2 TB SSD kullansam harici SSD?

SSD 2-5W güç tüketiyor ve hızlıda SSD kullanılabilir gibi duruyor.

WD'nin 1TB 400mb/okuma hızına sahip harici SSD'si 1000TL mantıklı mı sence daha iyisi var mıdır Acer'in PCI'e M.2 NVMe SSD'sini buldum 1850TL 2TB sence bunu alıp bir de Type-C çıkışlı kutuya takıp çalıştırsam daha mı mantıklı olur.

SATA SSD'lerin Max çıkabileceği hız 500 550 MB ve güç tüketimi 2-5W
M.2 SSD 500mb<fazla bir okuma kapasitesine sahip ve ortalama güç tüketimi 2-5W
HDD'e bakmıyorum bile.

Eğer bütçen buna uygunsa M.2 SSD ile çok daha iyi performans alırsın.

( M.2 dönüştürücü uyumlu mudur bilmiyorum)

SATA SSD'lerin Max çıkabileceği hız 500 550 MB ve güç tüketimi 2-5W
M.2 SSD 500mb<fazla bir okuma kapasitesine sahip ve ortalama güç tüketimi 2-5W
HDD'e bakmıyorum bile.

Eğer bütçen buna uygunsa M.2 SSD ile çok daha iyi performans alırsın.

( M.2 dönüştürücü uyumlu mudur bilmiyorum)

Teşekkürler 1TB harici SSD siparişi verdim WD'nin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı