4x2 vs 1x8 GB RAM

Dual channel her zaman daha fazla performans verir tek kablo yerine çift kablo kullandığını düşün mantık olarak :)
Ama neden bende bilmek istiyorum?
Daha önce aklıma gelmemişti çok duymuştum ama bilenler aydınlatın lütfen bizi.
Çünkü iki kat bant genişliği kullanılarak daha fazla performans vermesine sebep oluyor örneğin tek slot 64 bit bant genişliğinde çalışırken dual channel 128 bit bant genişliğinde çalışır ve daha fazla performans verir.

İmzamdaki sistemde herhangi bir FPS artışı yaşamadım 8 daha RAM ekleyince, bilemiyorum ben bir farkını göremedim belki de APU olmadığı içindir.
FPS artısı garanti etmiyor benim kanımca fakat performansa etkisi yüksek uygulama veyahut ram kullanımının çok gerekli olduğu yerlerde.

İmzamdaki sistemde herhangi bir FPS artışı yaşamadım 8 daha RAM ekleyince, bilemiyorum ben bir farkını göremedim belki de APU olmadığı içindir.
Aynen hocam ben 1x8 RAM kullanıyorum daha önce 2x4 RAM kullandım bir fark göremedim 8x2 kullandım 5 6 FPS artış oldu. Bu arada Lara Croft yakıyor hocam 😂

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı