4x2 vs 1x8 GB RAM

FPS artısı garanti etmiyor benim kanımca fakat performansa etkisi yüksek uygulama veyahut ram kullanımının çok gerekli olduğu yerlerde.

Evet, ben de zaten FPS artışı bekleyerek almadım sadece bazı oyunlarda drop yiyordum onun için ekleme yapmıştım. Bazı kişiler aşırı FPS artışı olacağını söylüyor da o yüzden yazdım.
Aynen hocam ben 1x8 RAM kullanıyorum daha önce 2x4 RAM kullandım bir fark göremedim 8x2 kullandım 5 6 FPS artış oldu. Bu arada Lara Croft yakıyor hocam 😂

:)

Arkadaşlar hep öyle konuşuyoruz ama çoğu işlemci iki kanal bellek desteklemiyor mu? Quad channel kullanamazsın bile dostum. Threadripper ve benzeri çoğu işlemci 4 kanal destekliyor ve Epyc gibi çoğu iş istaysonu işlemcisi de 8 destekleyebiliyor. Ki biz bu TR ve Epyc'leri saymazsak, i9 i7 i5 i3 veya Ryzen 3-5-7-9 genelde iki kanal ram destekler diye belirtilmiş. Yanlış mı biliyorum, anakart desteklediği kadar ekleyebiliyoruz o işlemcinin desteklediği ayrı bir şey mi yoksa? Şuana kadar hep böyle biliyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı