Gene Dual Channel oluyor. DDR 5 bellekler eski RAM'ler gibi 1x64 bir yerine 2x32 bir geliyorlar, bu yüzden çift kanal ile tek kanal arasında performans farkı yok. Kendi içinde çift kanal geliyor çünkü.CPU-Z 4x32 bit gösteriyor. Bu Dual channel mı demek yoksa değil mi emin olamadım. 2x16 GB kullanıyorum.
Gene Dual channel oluyor. DDR 5 bellekler eski RAM'ler gibi 1x64 bir yerine 2x32 bir geliyorlar, bu yüzden çift kanal ile tek kanal arasında performans farkı yok. Kendi içinde çift kanal geliyor çünkü.
4x32 = 2x64 =128bit.
Tabii bu Quad channel yapmıyor.
Bir sorun yok. Eski tür RAM'ler 1x64 olduğu için çift olunca 2x64 gözüküyordu. DDR5 RAM'ler ise dediğim gibi 2x32 olduğu için çift olunca 4x32 gözüküyor.Yani sorun yok mu anlamadım ben MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi anakartı kullanıyorum işlemciye yakın 1 slot boş 2 dolu 3 boş 4 dolu 24 pin olan yere yakın taraf.
Bir sorun yok. Eski tür RAM'ler 1x64 olduğu için çift olunca 2x64 gözüküyordu. DDR5 RAM'ler ise dediğim gibi 2x32 olduğu için çift olunca 4x32 gözüküyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.