5.000₺ bütçe ile alınabilecek monitör önerisi

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ben buraya 1 tane incleme atayım beraber izleyelim.

Mac arasında baktım videoya. Kağıtüstü verileri okuyup geçmiş. Kontrast oranı, parlaklık ve renk gamutu ölçümü yapmamış. E neye göre bu monitör iyi diyebiliyorsunuz o zaman?

Neden gerçekte kötü mü o kadar kağıt üstünde iyi sonuçta. Ve neden kötüyse onu da açıklar mısın kaynak ile.
Ben kötü demedim. İncelemesi var mı ben göremedim dedim. Tekrar okuyun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
ben buraya 1 tane incleme atayım beraber izleyelim.

İnceleme değil hocam bu reklam eleman ghosting testi yapmayı bile bilmiyor, nerede ölçüm aleti alacak da değerler doğru mu ona bakacağız.

Arkadaşlar kusura bakmayın ben araştırdım ama bulamadım daha detaylı inceleyen birisi monitör yeni olduğu için adam akıllı düzgün video çeken yok. Eğer siz güven sorunu olur diyorsanız o zaman haklısınız derim. Bu monitör için bu kadar detaylı araştırıp burada önermedim bu benim hatam kabul ediyorum. Ama kağıt üstünde özellikleri fiyatına göre çok dikkat geçici geldiği için paylaşmak istedim.

Arkadaşlar kusura bakmayın ben araştırdım ama bulamadım daha detaylı inceleyen birisi monitör yeni olduğu için adamakıllı düzgün video çeken yok. Eğer siz güven sorunu olur diyorsanız o zaman haklısınız derim. Bu monitör için bu kadar detaylı araştırıp burada önermedim bu benim hatam kabul ediyorum. Ama kağıt üstünde özellikleri fiyatına göre çok dikkat geçici geldiği için paylaşmak istedim.

MSI, ASUS vb büyük markalarda bile kağıtüstü veriler ile inceleme sonuçları birbirini tutmuyor, haliyle James Donkey'e güvenmem. Mesela ViewSonic'in monitörleride bu fiyatlarda ve 2K monitör. İncelemesine baktım kötü. Aşırı ucuza 2K monitör alırsan panel kalitesi de yüksek ihtimal yerlerde olur zaten. İncelemeye bakmadan yorum yapmam normalde ama, bu fiyata güven vermiyor. Hele ASUS vs değilken hiç güven vermiyor.

MSI, ASUS vb büyük markalarda bile kağıtüstü veriler ile inceleme sonuçları birbirini tutmuyor, haliyle James Donkey'e güvenmem. Mesela ViewSonic'in monitörleride bu fiyatlarda ve 2K monitör. İncelemesine baktım kötü. Aşırı ucuza 2K monitör alırsan panel kalitesi de yüksek ihtimal yerlerde olur zaten. İncelemeye bakmadan yorum yapmam normalde ama, bu fiyata güven vermiyor. Hele ASUS vs değilken hiç güven vermiyor.

Peki senin attığın monitöründe detaylı incelemesi varsa paylaşır mısın burada. Senin attığın monitörede güvenmek isterim.

Peki senin attığın monitöründe detaylı incelemesi varsa paylaşır mısın burada. Senin attığın monitörede güvenmek isterim.

Kontrast 1500:1
sRGB coverage %100 (yani tamamını kapsıyor) coverage %100'ü aşamaz.
sRGB volume %147
DCI-P3 %97 coverage
Adobe RGB %86 coverage
300CD parlaklık.

Aynı videodan örnek.

Soldaki 900:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki (benim önerdiğim) 1500:1 kontrast oranına sahip.
Videoda bile siyah kalitesi belli oluyor. Soldakinin siyahları gri gözüküyor.
Desktop Screenshot 2025.04.08 - 00.58.08.62.png

Son düzenleme:
Kontrast 1500:1
sRGB coverage %100 (yani tamamını kapsıyor) coverage %100'ü aşamaz.
sRGB volume %147
DCI-P3 %97 coverage.
Adobe RGB %86 coverage.
300CD parlaklık.

Aynı videodan örnek.

Soldaki 900:1 kontrast oranına sahip iken sağdaki (benim önerdiğim) 1500:1 kontrast oranına sahip.
Videoda bile siyah kalitesi belli oluyor. Soldakinin siyahları gri gözüküyor.
Eki Görüntüle 2464961

1744063328026.png

Hocam senin attığın linkte 1000:1 yazıyor burada niye böyle yazmışlar?

Eki Görüntüle 2464963

Hocam senin attığın linkte 1000:1 yazıyor burada niye böyle yazmışlar?

IPS monitörlerde bir standart çünkü. 1000:1 yazar hepsine. İPS panellerin ortalaması 1000:1 olduğu için öyle yazıyorlar. VA panel içinde 3000:1 yazarlar ama 3500:1-4000:1 verende var.

Örnek G274QPX'in teknik özelliklerine bak.

Desktop Screenshot 2025.04.08 - 01.07.29.27.png

Renk gamutu, kontrast, parlaklık ve tepki süresi performansını öğrenmek incelemeye bakman lazım. Kontrast'a özel bir şey değil bu.

Neden patlıyormuş hocam biraz daha detaylı anlat lütfende bilgilenelim.

Hocam James Donkey'den bahsediyoruz logosunda eşek olan bir marka bu kadar beklentiyi yükseltmeyin. Arkadaşın dediği gibi Rampage'den farkı yok.

Yine de modele göre konuşulur orası ayrı Rampage'inde güzel işleri var fakat AOC varken alınmaz.

Hocam James Donkey'den bahsediyoruz logosunda eşek olan bir marka bu kadar beklentiyi yükseltmeyin. Arkadaşın dediği gibi Rampage'den farkı yok.

Yine de modele göre konuşulur orası ayrı Rampage'inde güzel işleri var fakat AOC varken alınmaz.
Ben oled panele geçmeden önce çok uzun yıllar boyunca gamebooster markalı bir ips monitör kullanmıştım. Sözde insanlar ona da çok tepki vermişlerdi bu markanın monitörleri kötü oluyor diye. Ama monitör sanıldığından o kadar iyiydi ki renkler konusunda neredeyse samsung oled monitörümün renklerine çok yakın seviyede kaliteli çıkmıştı. Ips glow dan bıktığım için sırf oled e geçmiştim. Şimdi o gamebooster monitörümü 2. monitör olarak köşede tutuyorum. Bence markaya çok önyargı ile yargılamamak lazım monitörleri diye düşünüyorum. James Donkey monitörün detaylı incelemesi olsa keşke internette belki bu monitöre de ön yargı kıralabilirdi. Ama tabi ben illa da bu monitör daha iyi demiyorum sadece kağıt üstü özellikleri cidden çok iyi olduğunu düşündüğüm için burada paylaşmak istedim.

IPS monitörlerde bir standart çünkü. 1000:1 yazar hepsine. İPS panellerin ortalaması 1000:1 olduğu için öyle yazıyorlar. VA panel içinde 3000:1 yazarlar ama 3500:1-4000:1 verende var.

Örnek G274QPX'in teknik özelliklerine bak.

Eki Görüntüle 2464964

Renk gamutu, kontrast, parlaklık ve tepki süresi performansını öğrenmek incelemeye bakman lazım. Kontrast'a özel bir şey değil bu.
Tamam hocam teşekkür ederim bilgilendirme için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı