5.000 TL civarı gitar önerisi

Xatash1

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
5000 TL bütçem var, gitar çalmaya başlamak istiyorum ama ne almalıyım, akustik ve klasik gitar arasındaki fark nedir bilmiyorum. Aldıktan sonra akoru nasıl yaparım, telleri ne sıklıkla değiştirmeliyim bilmiyorum. Bilen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik ile akustik arasındaki fark;
Klasik gitarın ilk 3 teli metal, son 3 teli plastiktir.
Akustik gitarda ise ilk 4 tel metal, son 2 tel plastiktir.

Bu yapacağınız iki gitar arasındaki tercih hangi tarz müzik çalmak istediğinize bağlı, birisiyle çalınan müzikler diğeri ile çalınmıyor. Yani çalınıyor da istenilen performansı vermiyor. Ki buna ek olarak akustik gitarların bazıları amfiye bağlanabiliyor, araştırıp almak gerekiyor.
Bana kalırsa gitara hevesiniz varsa ve rock-metal tarzı müzikler seviyorsanız elektro gitar ile başlamanızı öneririm.
Elektro gitar diğer iki gitara, akustik ve klasik gitara kıyasla daha basit çalınabiliyor.

Klasik ile akustik arasındaki fark;
Klasik gitarın ilk 3 teli metal, son 3 teli plastiktir.
Akustik gitarda ise ilk 4 tel metal, son 2 tel plastiktir.

Bu yapacağınız iki gitar arasındaki tercih hangi tarz müzik çalmak istediğinize bağlı, birisiyle çalınan müzikler diğeri ile çalınmıyor. Yani çalınıyor da istenilen performansı vermiyor. Ki buna ek olarak akustik gitarların bazıları amfiye bağlanabiliyor, araştırıp almak gerekiyor.
Bana kalırsa gitara hevesiniz varsa ve rock-metal tarzı müzikler seviyorsanız elektro gitar ile başlamanızı öneririm.
Elektro gitar diğer iki gitara, akustik ve klasik gitara kıyasla daha basit çalınabiliyor.
hocam o civarlarda kaliteli bir elektro bulmak ne kadar mümkünür

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı