5.000 TL Sistem Toplama

CratoSoldier

Kilopat
Merhabalar...
5.000 TRY bazında sistem toplayacağım. (Oyun ağırlıklı, Tasarım dahil)
Fakat bazı konularda yardımlarınızı rica ediyorum.

• İşlemci:
    • i5-8400 ve yeni çıkan R5-2600 arasında bir türlü karar veremedim.
  • Anakart:
    • İntel: MSI H310M PRO-VDH veya GIGABYTE B360M-DS3H
    • Amd: MSI B350M PRO-VDH AMD - MSI B350M GAMING PRO veya ASUS PRIME B350 PLUS
  • Ekran Kartı:
    • Bu konuda oldukça araştırma yaptım ve şu modele karar verdim: GTX-1050 TI GAMING X 4GB OC
    • Bütçe bakımından aynı performansı alabileceğim Radeon ekran kartı önerisine de açığım.
  • RAM:
    • Kingston HyperX 16GB DDR4
  • Güç Kaynağı:
    • CORSAIR VS 550W

Monitör: En önemli etken bu. Ekran kartından dolayı G-Sync destekli monitörler ateş pahası ve açıkçası piyasada olan FreeSync bolluğundan dolayı bir türlü karar veremedim. Çünkü bu konuda aklımda bir takım sorular mevcut. Sizce G-Sync ve FreeSync desteğiyle alakalı olmayan bir monitör mü almalıyım? Yoksa Gaming ibareli monitörlere mi yönelmeliyim?
60Hz - 75Hz ve 144Hz olarak da karar veremedim. Ekran kartı ve işlemciye uygun olarak 75 veya 144Hz düşünmekteyim. Ama bu konuda da net olarak tam bilgi sahibi değilim. Almışken IPS Panel olanları tercih etmek istiyorum. TN panel çekingenliğim mevcut. Monitör fiyatı 800 TRY'de olabilir. 1200 bazında da olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı