5.000 TL'ye işlemci önerisi

@Miraç Gürbüz neyle ne arasında 8-10 FPS var? İşlemci demek sadece oyunda sunduğu FPS demek değildir. Sadece buna bakarak işlemci seçilmez. Genel performansı nasıl mesela, diğer testlere baktınız mı? Tekli ve çoklu çekirdek testlerini karşılaştırdınız mı? Çekirdek sayısını karşılaştırdınız mı? Render vb gibi programlardaki performansına baktınız mı?

Hocam bana göre bu AM4 soket işlemcilerde en mantıklısı 5500 veya 5600, üstünü almak kesinlikle değmez performans farkı illaki var ama verdiğin paraya değmiyor, özellikle 5700X 5800X vs. pek mantıklı işlemciler değil 2 kat pahalı ve performansı tekli çekirdekte aynı çoklu çekirdekte ise max %40 fark ediyor onun yerine eğer anakart yoksa veya değiştirmek isteniyorsa AM5'e geçmek daha mantıklı. AM4 ölü yatırım. Bir de 5800x3D var o da 10k fiyatı var o da değmez.

Hocam bana göre bu AM4 soket işlemcilerde en mantıklısı 5500 veya 5600, üstünü almak kesinlikle değmez performans farkı illaki var ama verdiğin paraya değmiyor, özellikle 5700X 5800X vs. pek mantıklı işlemciler değil 2 kat pahalı ve performansı tekli çekirdekte aynı çoklu çekirdekte ise Max %40 fark ediyor onun yerine eğer anakart yoksa veya değiştirmek isteniyorsa AM5'e geçmek daha mantıklı. AM4 ölü yatırım. Bir de 5800x3D var o da 10k fiyatı var o da değmez.

AM5'e geçsem hangi işlemciyi kullanabilirim.

AM5'e geçsem hangi işlemciyi kullanabilirim.
AM5'in genel olarak bütün işlemecileri güzel, bütçene göre seçebilirsin ama şuanlık bir de anakart + ram masrafı yapmana gerek yok zaten senin anakartın var 5600 al geç. senin için 5600 üstü işlemci yüksetmesi gereksiz olur ilerde direk DDR5 sisteme geçebilirsin.

AM5'in genel olarak bütün işlemecileri güzel, bütçene göre seçebilirsin ama şu anlık bir de anakart + RAM masrafı yapmana gerek yok zaten senin anakartın var 5600 al geç. AM4 için 5600 üstü işlemci yüksetmesi gereksiz ileride zaten direk DDR5 sisteme geçersin.

Yavaş yavaş anakart ve RAM değiştirmeyide düşünüyorum zaten şu anki anakartım ASUS TUF B450 Plus Gaming.

Yavaş yavaş anakart ve RAM değiştirmeyide düşünüyorum zaten şu anki anakartım ASUS TUF B450 Plus Gaming.

İşlemci + anakart + RAM bu üçünü de alman gerekecek, 3'ü en düşük (7500F + B650 + 2x16 RAM) 14K civarına geliyor. Ama istemin şu anda iyi zaten 5600 al geç harcadığın masraf kadar performans almazsın ileride yeni donanımlar çıkınca değiştirirsin, hatta direk hazır sistem alırsın daha uyguna da gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı