5.1 ses sistemi bağlantısı kurmak

Mrbben

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar,5.1 ses sitemim var. Logitech Z506 elimde 3 adet 6ch girişi için stereo kablom yok. Anakartım da ASUS Prime B550M-K. Bağlayım normal kullanıyorum ama 5.1 ayarlarını yaparken hoparlörlerden çıkan sesi ayarlıyamıyorum yani bazı hoparlörlerden ses gelmiyor, stereo olarak bağlanıyor. Benim ses kartı mı almam gerek veya bu anakartım da ki girişleri kullanarak 3 adet AUX kablosu alsam turuncu yeşil siyah girişlerden anakartıma taksam sorunum çözülür mü? Dağlıklı bir şekilde 5.1 kullanabilir miyim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakart.
ASUS Prime B550M-K

Ses sistemi.
Logitech Z506 5.1

Dosya Ekleri

• D81C4DC5-0DA7-4D46-AED4-4C40E2C6B13C.jpeg
    D81C4DC5-0DA7-4D46-AED4-4C40E2C6B13C.jpeg
    346,2 KB · Görüntüleme: 215
  • 039CE9D3-EF24-43E3-B7AE-1A49FB545CB1.jpeg
    039CE9D3-EF24-43E3-B7AE-1A49FB545CB1.jpeg
    193,2 KB · Görüntüleme: 218
5.1 sistemlerde PC'ye 3 kablo bağlanması gerekir.

1. Front Channel
2. Rear Channel
3. Center/bass Channel

Bu 3 kabloyu PC'ye taktıktan sonra Realtek uygulamasından jakların görevlerini ayarlamanız gerekiyor. Eğer Realtek uygulaması yüklü değilse anakart sitenizden son driver kurmanızı öneririm. Windows'un kendi kurduğu driver ile olmayabiliyor.

5.1 sistemlerde PC'ye 3 kablo bağlanması gerekir.

1. front channel.
2. rear channel.
3. Center/bass channel.

Bu 3 kabloyu PC'ye taktıktan sonra Realtek uygulamasından jakların görevlerini ayarlamanız gerekiyor. Eğer Realtek uygulaması yüklü değilse anakart sitenizden son driver kurmanızı öneririm. Windows'un kendi kurduğu driver ile olmayabiliyor.

Hocam anakart girişleri uygun mu resim olarak ekledim. Anakartın 5.1 uygunluğunu anlayamadım. Ses kartı almam gerekiyor mu?

Anakartınızda destek var. Driver kurulumu eksiktir. Dediğim gibi anakart sitesinden driver indirip sonra realtek programı ile jaklara görev vereceksiniz. Örnek mavi jak Center olacak, pembe jak rear olacak, yeşil jak front olacak şekilde ayarlarsınız mesela. O zaman çalışır.

Anakartınızda destek var. Driver kurulumu eksiktir. Dediğim gibi anakart sitesinden driver indirip sonra Realtek programı ile jaklara görev vereceksiniz. Örnek mavi jak Center olacak, pembe jak rear olacak, yeşil jak front olacak şekilde ayarlarsınız mesela. O zaman çalışır.

Çok sağ olun hocam deneyip tekrar geri dönüş yapacağım.

Anakartınızda destek var. Driver kurulumu eksiktir. Dediğim gibi anakart sitesinden driver indirip sonra Realtek programı ile jaklara görev vereceksiniz. Örnek mavi jak Center olacak, pembe jak rear olacak, yeşil jak front olacak şekilde ayarlarsınız mesela. O zaman çalışır.

Hocam çok teşekkürler dediğiniz gibi yaptım ve şu anda sorun yok çalışıyor. Boş yere ses kartıyla masrafa giricektim. Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Çok sevindim masrafsız çözmüş oldunuz.

ASUS Prime B550M-K anakart ve Z906 var jakları takıyorum lakin ses gelmiyor Realtek audıo consol yok realtek indirip kurdum yine olmadı öneriniz nedir ?

Çok sağ olun hocam deneyip tekrar geri dönüş yapacağım.

Hocam çok teşekkürler dediğiniz gibi yaptım ve şu anda sorun yok çalışıyor. Boş yere ses kartıyla masrafa girecektim. Tekrardan teşekkürler.

Hocam benim de Logitech X530 hoparlörüm var. Çıkış jakı olarak siyah, kırmızı ve yeşil jaklar var. Eskiden yalnızca siyah jakı telefonuma taktığımda sorunsuz çalışıyordu fakat şimdi çalışmıyor. Bilgisayarda da denedim fakat yine olmadı. Acaba diğer jakları taksam ne olur diye denedim ve kırmızı jakı bilgisayarımdaki yeşil girişe taktığımda ses geliyor ama aşırı derece boğuk bir şekilde. Realtek'i kurdum dediğiniz gibi anakartımın driver sitesinden fakat herhangi bir atama vs. göremedim. Siz nasıl yaptınız acaba? Bu arada anakartım ASUS B450 mk2. Realtek'in görüntüsünü de bırakıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-04-13 182626.png
    Ekran görüntüsü 2024-04-13 182626.png
    42,1 KB · Görüntüleme: 140

Technopat Haberler

Geri
Yukarı