Çözüldü 5+1 ses sistemi en doğru şekilde anakarta nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EnesAKMAN1

Hectopat
Daha fazla  
Logitech Z506 5+1 ses sistemine sahibim. Anakartım B760M-P DDR5 olan. En sağlıklı şekilde ve temiz güzel ses almak için hangi kabloyu nereye takmalıyım?
z506 kullanım kılavuzu 212. sayfa Türkçe
MSİ B760M-P 22. sayfa ses girişi

z506.png

Ekran görüntüsü 2024-08-15 213144.png

Eskiden laptop kullanırken 1kablo takmam yeterliydi şimdi anakart 3 kablo istiyor ama anakarttaki renkler Z506 ile uymuyor. Tek kablo takınca da ses geliyor ama güzel geldiğini hissedemedim. Sonra baştan sağma kablo montajlama yaptım şu an ses geliyor ama doğru yapıp yapmadığımı bilmiyorum.
TV'ye de bağlamayı anlatırsanız arkadaşlar memnun kalırım.

Çözüm
Anakartin 5+1 desteği yok. Stereo olarak bağlayacaksın. Bir tarafı AUX diğer tarafı 3 tane dişi olan kablolardan alıp kullanabilirsin. Bu şekilde bagladiginda bütün kabinlerden ayni anda ses alacaksin. 5+1 kullanmak için ses kartı alman gerekir, hadi aldın diyelim izlediğin filmin dinlediğin müziğinde desteklemesi gerekecek. YouTube'ya da internetten izlediğin filmler in hepsi stereo dur. Yani 5+1'den yine faydalanamayacaksin. Film izleme platformlarinda bu destek vardır büyük ihtimalle, ancak onlarda bu deneyimi elde edebilirsin. Ben Z906 ve G6 ses kartı ikilisini kullanıyorum. Ses sistemini 2+1 şeklinde optik bağlantı ile kullanıyorum. Üç kabini strece sarıp kaldırdım. Masaustunde en güzeli 2+1 kullanmak. Sen de aynısını yapabilirsin, sadece yeşil kabloyu kullanarak ön ikili kalbinle subwoferi kullanır diğerlerini kaldırırsın.

5+1 desteğinin olmadığını nereden okudunuz acaba? Anakartın ses Chip'i Realtek® ALC897 Codec
7.1-Channel High Definition Audio ile destekleniyor.

Resimde gördüğü üzere kablo rengi fark etmez. Sadece bağlantıyı doğru yapmanız yeterlidir. Denetim masasında bulunan ses ayarlarından yapılandırmanız gerekir. Onun da resmini paylaştım.​

1723902298080.png

1723902225110.png

Bağlantıları doğru yaptıktan sonra hepsinden doğru sesi alacaktır zaten. Çok bilen çok yanılır. Siz 906 ile G6 kullanıyor olabilirsiniz. Ben de stereo 3 yollu Hi-Fi ses sistemi kullanıyorum. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Ben anlatamıyorum her halde. Bak aslan diyorum ki bu adam her şeyi doğru yapsa bile internet üzerinden film ya da müzik açtığında sadece ön sağ ve sol kabinden çalacak. Hah işte orada adam diyecekki neden diğer üç kabinden ses gelmiyor? Ben onu açıklamaya çalışıyorum.

@DreaminquE ses sistemin nedir? Ben Z906'yi ikinci el güzel fiyata denk getirmeseydim edifier in ürünlerini düşünüyordum. Yas kaç bu arada?

Son düzenleme:
Ben anlatamıyorum her halde. Bak aslan diyorum ki bu adam her şeyi doğru yapsa bile internet üzerinden film ya da müzik açtığında sadece ön sağ ve sol kabinden çalacak. Hah işte orada adam diyecekki neden diğer üç kabinden ses gelmiyor? Ben onu açıklamaya çalışıyorum.

@DreaminquE ses sistemin nedir? Ben Z906'yi ikinci el güzel fiyata denk getirmeseydim edifier in ürünlerini düşünüyordum. Yas kaç bu arada?

Yaşının ortalama 15-20 arası olduğu konuşmalarından anlaşılıyor. Senin bildiğin yanıldığına yetmez.

Yaşının ortalama 15-20 arası olduğu konuşmalarından anlaşılıyor. Senin bildiğin yanıldığına yetmez.

Senin harbi sorunların var çocuk. İletişim kurmaya çalışıyorum hala saçma sapan şeyler yazıyorsun. Benim yaşım 27, hobilerimden biri olan müzikle alakalı şeyleri konuşmayı seviyorum, seninle bunun muhabbetini yapmak istiyordum ama görüyorum ki sıkıntıların var.

Senin harbi sorunların var çocuk. İletişim kurmaya çalışıyorum hala saçma sapan şeyler yazıyorsun. Benim yaşım 27, hobilerimden biri olan müzikle alakalı şeyleri konuşmayı seviyorum, seninle bunun muhabbetini yapmak istiyordum ama görüyorum ki sıkıntıların var.

İnsanı yaşı değil yaşadıkları büyütür. Sen 27 yıldır hayattasın sadece ama akıl yaşın tartışılır.

Yardımlarınız için teşekkür ederim stereodan 5+1 ayarı çekmek çok bir şey fark ettirmedi açıkçası büyün hoparlörler ses veriyordu yine veriyor ama yine de dediğiniz ayarları yaptım. Kabloları da resimdeki gibi takmıştım zaten şuan her şey normal. Bu arada zamanında 300TL ye almıştım en son satış fiyatı 7k üzeri gördüm merak eden olursa.

Bir convertor zımbırtılarıyla bağlamadığım için şu an mutluyum sanırım bazı arkadaslar bağlayabilmek için convertor falan kullanıyormuş. Daha fazla ses sistemi konusunda üstelemek istemiyorum yoksa elimde kalır. Konu çözülmüştür.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı