5 11400 F ve GTX 1650 sistem bir anda ısınmaya ve kasmaya başladı

Wesla

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım 2 haftalık. Her oyunu rahat rahat oynayabiliyordum işlemci sıcaklığı çok artmıyor, oyunlar kasmıyordu. 2 gündür 60 derecelerde oynadığım FIFA'da 80 dereceleri görmeye başladım ve kasmaya başladı. Valorant oynarken 85 dereceyi gördü bilgisayar. Termal macunluk bir sorunu yok, crack herhangi bir şey indirmedim. Biraz tozlanma var sadece ama 2 haftalık tozlanma. Bilgisayar bilgilerim:
NVIDIA GeForce GTX 1650.
16 GB RAM.
Intel i5 11400 F 11th gen.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu havada 85 derece çok değil ama yine de işlemci fanı yerinden oynamış çıkmış olabilir kontrol et bir.

Bu havada 85 derece çok değil ama yine de işlemci fanı yerinden oynamış çıkmış olabilir kontrol et bir.

Fan yerinde. Dediğin gibi 85 bu havada normal olabilir ama bu normalde kasmayan FIFA'da kasmaya neden olabilir mi?

Bilgisayarınız boşta ve diğer oyunlarda ortalama kaç derecede çalışıyor?

40-45 arası şu an LoL'ün istemcisinde bile 60'a çıkmaya başladı.

Boştaki sıcaklığı normal, oyunun kendisiyle alakalı olma ihtimali var. İmkanınız varsa başka oyunları da deneyin.

Tabii sorun oyunla alakalı da olabilir ama önceden kasmayıp şu an kasmasının bir açıklaması ya da çözümü var mıdır?

Bir anda kasmaya başlamasının sebebi oyunun kendisi olabilir dediğim gibi. Bundan emin olmak için farklı bir oyunda test etmeniz lazım.

Eğer dediğiniz gibi ısınmanın nedeni hava, kasmanın nedeni oyundan olabilirse tamamdır teşekkür ederim. Ama oyuna güncelleme de gelmemişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…