Steam ₺5,5 kuralı

Hepsi zamlanıyor. Minimum ₺11,00 olacak şekilde zamlanmaya başladı düşük fiyatlı oyunlar. Aslında satışa açık ama biz alamıyoruz çünkü ₺5,50 altına düşüyor. ₺5,50 altına düşürmedikleri sürece alabiliriz.
Ama adamlar haklı, milletin 10$'a aldığı oyunu 2 TL'ye alınca yani 0,074$ dolara alınca tabii ki de alamayız artık.

Bu yaz indirimlerinde, çok ilginç bir oyuna denk geldim. Uzay simülasyonu. Venüs’e, Satürn’e, Karadeliklere, uzayda merak ettiğiniz ne varsa, gidip gözatabiliyorsunuz, dokularını inceleyebiliyorsunuz vs. Ancak yaz indirimlerinde indirim yememişti, ben de indirime girenlerden bir seçki yapmayı doğru bulmuştum; çünkü onlar hali hazırda indirim yemişti ve bu uzay simülasyonunun acelesi yoktu. İndirimler bitti, herkes nasibini aldı. Hissettim, dedim ki, bu oyun fazla iyi, kesin zamlanır, ben şunu da indirimsiz alayım dedim. Hem zaten indirimsiz fiyatı ₺40’tı, indirimle en ihi ihtimalle ₺30’u görüyordu… ₺10’lik bir zarar, zarar değildir dedim. Oyun ertesi gün 280 oldu, çünkü fiyatı $24,99’du (evet, $24,99’luk oyun ₺40’tan satılıyordu). Dün yeniden baktım, ürünün globalde de fiyatını artırmışlar, $24,99’dan $29,99’a sıçramış ve TR’deki yerel fiyatlandırmayı da hiçe sayıp, ₺280’den ₺811’e çekmişler. $29,99’luk etikete sahip bir oyun için abartı bir fiyat. Oyunun ismi SpaceEngine. Yarın bir gün Indie yapımlar bile kendi fiyatlandırmalarına geçerlerse şaşırmayacağım. Yazı sadece bunu söylemek için bu kadar uzadı.

Indie, işine bak kardeşim.
Senden korkmuyorum.

Demek halihazırda çıkmış olan oyunlara da zam gelecek mi? Baldur's Gate 3? Starfield?

Onlara zam gelmesi şaşırtmaz; ama bu ₺5,5 kuralının dışında kalıyor o oyunlar. Steam, o oyunların en azından kendi fiyatlandırmasından satıldığı için rahatsız değil. ₺5,5 kuralı, hali hazırda henüz zam yememiş, ₺1’den, ₺2’den satılan oyunlara verilen bir direktif oldu.

Alınmıyor hocam. Bu kuralla birlikte ₺5, 50 altı hiçbir oyun satın alınmıyor artık. Mesela rastgele bir oyundan örnek göstereyim, oyunun fiyatı ₺1, 00 ama satın alamıyoruz maalesef:

Eki Görüntüle 1905983

Demek ondanmış ben de bir oyunu dün alacaktım 2 TL gözüküyor ama alma tuşu yok. Meğer sorun buymuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı