5-6 aydır bilgisayar temizlememek

380721

Hectopat
Bilgisayarı alalı 5 - 6 ay oldu ve içini hiç temizlemedim malum korkudan dolayı sadece dışını bezle falan alıyorum içini temizleme zamanı geldi mi temizlemesem sıkıntı olur mu?

Bilgisayarı alalı 5 - 6 ay oldu ve içini hiç temizlemedim malum korkudan dolayı sadece dışını bezle falan alıyorum içini temizleme zamanı geldi mi temizlemesem sıkıntı olur mu?
Serviste temizletebilirsin. Ama bilgisayarcılara sakın götürme ha.

Çok tozlu bir kullanım alanın yoksa 1 yılı doldurmayı bekleyebilirsin. Thermal macun değişimi ile birlikte geniş bir temizlik yaparsın.

Çok aşırı bir tozlanma veya sıcaklık artışı yoksa gerek yok, yılda bir macun değişimi ve o sırada yapılan bir toz temizliği yeterli genelde. Sistemin bulunduğu ortam yoğun toz altında ise temizlik süresini daha kısa aralıklara alabilirsin.

Temizlemekten kastın toz almaksa ben 3 ayda bir hafif basınçlı hava tutarım. Böylece ağır toz oluşumunun önüne geçerim. Ev tipi, basit, ucuz bir kompresör alın. Tozla falan uğraşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…