5-6 bin TL klavye önerisi

Mazotçu

Megapat
Yer
Ankara
İyi sosyaller. Yaklaşık 6 senedir halen kullanmış olduğum Corsair K70 MK2 klavyemi emekliye ayırma düşüncem var. Bundan dolayı klavye arayışındayım. Özellik olarak knob (ses açıp-kapama), manyetik switch, 8K polling rate, hall effect - rapid trigger-snap tap özellikleri, ayrıca kep capslerde ışığı geçiren cinsten olmasını istiyorum. Bundan dolayı bana en uygun %75 boyutta uygun olduğuna karar verdim. Bahsettiğim özelliklere en yakın Wraith W75 dikkatimi çekti fakat alüminyum kasa olmaması ayrıca kronik sorunlarının olduğunu belirten birçok yoruma denk geldim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Alacağım klavye muhtemelen tekrardan 6 seneyi devirecek gibi duruyor. Kablolu veya kablosuz olması pek önemli değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

İyi sosyaller. Yaklaşık 6 senedir halen kullanmış olduğum Corsair K70 MK2 klavyemi emekliye ayırma düşüncem var. Bundan dolayı klavye arayışındayım. Özellik olarak knob (ses açıp-kapama), manyetik switch, 8K polling rate, hall effect - rapid trigger-snap tap özellikleri, ayrıca kep capslerde ışığı geçiren cinsten olmasını istiyorum. Bundan dolayı bana en uygun %75 boyutta uygun olduğuna karar verdim. Bahsettiğim özelliklere en yakın Wraith W75 dikkatimi çekti fakat alüminyum kasa olmaması ayrıca kronik sorunlarının olduğunu belirten birçok yoruma denk geldim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Alacağım klavye muhtemelen tekrardan 6 seneyi devirecek gibi duruyor. Kablolu veya kablosuz olması pek önemli değil.
W75 kronik sorunu falan yok, tek eksiği kablosuz kullanılmıyor. Olursa kronik problemi Wraith anında yenisini gönderiyor.

Aslında bütçene uygun olarak en iyilerinden biri RS6 olur ama isteklerine pek uymuyor gibi. Ayrıca bu tarz klavyelerde ışık geçiren keycaps zor bulursun ama sonradan temudan falan pudding keycaps alabilirsin zaten. İsteklerine uygun en iyi seçenek W75 gibi duruyor, son zamanlarda çok sorun yaşayan görmedim. İlk üretimler sorunluydu ama sonradan düzeltildi neredeyse tamamı.
En mantıklısı W75 + pudding veya side printed keycaps olur.

İyi sosyaller. Yaklaşık 6 senedir halen kullanmış olduğum Corsair K70 MK2 klavyemi emekliye ayırma düşüncem var. Bundan dolayı klavye arayışındayım. Özellik olarak knob (ses açıp-kapama), manyetik switch, 8K polling rate, hall effect - Rapid trigger-snap tap özellikleri, ayrıca kep capslerde ışığı geçiren cinsten olmasını istiyorum. Bundan dolayı bana en uygun %75 boyutta uygun olduğuna karar verdim. Bahsettiğim özelliklere en yakın Wraith W75 dikkatimi çekti fakat alüminyum kasa olmaması ayrıca kronik sorunlarının olduğunu belirten birçok yoruma denk geldim. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir? Alacağım klavye muhtemelen tekrardan 6 seneyi devirecek gibi duruyor. Kablolu veya kablosuz olması pek önemli değil.

W75 her yeni üretimde sorunları da kalkıyor ortadan sorunu falan yok son çıkanlarda varsa da göremedik daha.

Genel itibariyle oklar W75 gösteriyor gibi o zaman. Markanın kendine ait ilk klavyesi sanırım uzun kullanımda ne kadar dayanaklı olacağını da kestirmek zor olduğu için aklımda soru işareti vardı. RS6 dikkatimi çekti fakat knob özelliğinin olmaması ve bildiğim kadarı ile %65 olarak geçiyor yani biraz küçük gibi geldi bana. Ayrıca RS6 da ışık geçiren keycaps mi bilginiz var mı?

Aslında bütçene uygun olarak en iyilerinden biri RS6 olur ama isteklerine pek uymuyor gibi. Ayrıca bu tarz klavyelerde ışık geçiren keycaps zor bulursun ama sonradan temudan falan pudding keycaps alabilirsin zaten. İsteklerine uygun en iyi seçenek W75 gibi duruyor, son zamanlarda çok sorun yaşayan görmedim. İlk üretimler sorunluydu ama sonradan düzeltildi neredeyse tamamı.
En mantıklısı W75 + pudding veya side printed keycaps olur.
Pudding ile side printed keycaps farkı ne oluyor hocam bir de önerebileceğiniz keycaps var mı temu vs gümrükle uğraşmayacağım bir yerden. Wraith kendi sitesinden keycaps satılıyor, eğer W75 alırsam 700₺ kupon vereceği için onu kullanmak adına ordan alışveriş yapabilirim.
Bahsettiğim keycaps ; Wraith Çift Enjeksiyonlu PBT Türkçe Tuş Takımı

Genel itibarıyla oklar W75 gösteriyor gibi o zaman. Markanın kendine ait ilk klavyesi sanırım uzun kullanımda ne kadar dayanaklı olacağını da kestirmek zor olduğu için aklımda soru işareti vardı. RS6 dikkatimi çekti fakat knob özelliğinin olmaması ve bildiğim kadarı ile %65 olarak geçiyor yani biraz küçük gibi geldi bana. Ayrıca RS6 da ışık geçiren keycaps mi bilginiz var mı?

Pudding ile side printed keycaps farkı ne oluyor hocam bir de önerebileceğiniz keycaps var mı Temu vs gümrükle uğraşmayacağım bir yerden. Wraith kendi sitesinden keycaps satılıyor, eğer W75 alırsam 700₺ kupon vereceği için onu kullanmak adına oradan alışveriş yapabilirim.
Bahsettiğim keycaps; Wraith Çift Enjeksiyonlu PBT Türkçe Tuş Takımı

Bunlar çift enjeksiyonlu yani PBT oldukları için ışık geçirmiyorlar bilgin olsun.

Pudding ile side printed keycaps farkı ne oluyor hocam bir de önerebileceğiniz keycaps var mı temu vs gümrükle uğraşmayacağım bir yerden. Wraith kendi sitesinden keycaps satılıyor, eğer W75 alırsam 700₺ kupon vereceği için onu kullanmak adına ordan alışveriş yapabilirim.
Bahsettiğim keycaps ; Wraith Çift Enjeksiyonlu PBT Türkçe Tuş Takımı
Yurt içinde de satan yerler var elbettte ama biraz gereksiz pahalı fiyatlara satıyorlar, yine de alınabilir.

Pudding ve side printed ın farkını görsel olarak gösterirsem daha kolay anlarsınız.

Side printed olarak yurt içinde örnek bulamadım ama temuda çeşit çeşit modelleri var.

Bu linkten bakarsan anlaşılıyor zaten harfler yan tarafta oluyor. Başta biraz garip gelse de normal keycaplerden daha rahat bana göre.

Yurt içinde de satan yerler var elbettte ama biraz gereksiz pahalı fiyatlara satıyorlar, yine de alınabilir.

Pudding ve side printed ın farkını görsel olarak gösterirsem daha kolay anlarsınız.

Side printed olarak yurt içinde örnek bulamadım ama temuda çeşit çeşit modelleri var.

Bu linkten bakarsan anlaşılıyor zaten harfler yan tarafta oluyor. Başta biraz garip gelse de normal keycaplerden daha rahat bana göre.
Farkı anladım hocam sanırım W75 siyah renk ile üzerine beyaz pudding ile kombinleme yapabilirim gibi duruyor. İlginiz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı