5 ayda ne kadar degişebilirim?

Daha fazla  
Merhaba, yaş 16 kilo 78 yağ oranı %17.5 boy 176. yaklaşık 5 aydır gym gidiyorum hamuru ve abur cuburu ciddi ölçüde azalttım. Sadece protein yüklüyorum günde +100 gr bu nedenle zaten 84 kgden 78'e düştüm 5 ayda yağ oranımda 18.5'dan 17.5 düştü. Yağ oranım yüksek olduğu için sanırım istediğim bir değişim gözetleyemedim bazı bölgelerde. Omuz ve kollarım ciddi anlamda değişti çok iyi fakat. Göğüs ve sırt gözle görülecek bir fark olmadı. Düzenli kardiyo yapmıyorum ne tavsiye edersiniz yağ oranımı nasıl düşüreceğim? Estetik istemiyorum o yüzden kilo vermekte istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yağ yakmak istiyorsan kilon mecbur düşecek, estetik istemediğini belirtmişsin ama hem yağ oranını azaltıp hem nasıl kas kütlesi ekleyeceksin ki hocam? yağ oranını azaltmak için en pratik yol günlük kaloriden 400-500 eksik almaktır. Bunun sonucunda yağ oranın yavaşça düşer ama kas kütlesini istediğin düzeyde arttıramazsın. Hedefine göre antrenman ve beslenme planı düzenlemelisin. Kas kütlesi istiyorsan clean bulk diyeceğim ama yağ oranın fazla.

Ayrıca 5 ayda %1 yağ oranı azalması aşırı derecede az, beslenmen kötü sanırım.

Hocam 1 den fazlada olabilir cok hatırlamıyorum ama bel cevresi baya inceldi 8-9 cm falan göbek baya gitti beslenmem hergun tavuk yemek baska birsey yok daha ne yapabilirimki yağ oranımı düşürüp bulkamı girmeliyim

Tamam hocam orayı anladım. Kardiyo dışında ağırlık kaldırma gibi vücudu şekle sokacak şeyler yapıyor musunuz?
Evet hocam ana sebebim zaten vücut geliştirme ağırlık çalışıyorum sürekli kilo vermeyi pek önemsemedim zaten hiç yinede 6 kg verdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…