Selam herkese, şimdi ben packet tracerdan tamamen örnek bir şema çizdim anlamak istediğim konuyu daha anlaşılır olması için. Şirketimizde server odasında switch var bu görselde 2960-24TT Switch1 isimli switch olarak düşünelim. bu switch masalardaki portlara internet sağlıyor her bilgisayar için masada bir port var yani 4 kişilik masada 4 port. Görseldeki 2950T-24 Switch3 isimli switch (aslında burada switch yok packet tracerda masa portu olmadığı için switch koydum) de masadaki portlar olarak düşünelim. Benim sorum tasarım ekibinde 5 tane bilgisayar var bu 5 bilgisayar sürekli aralarında dosya paylaşımı yapıyor ve hızdan şikayetçilerdi. Bu 5 PC görseldeki PC-PT PC (0, 1, 2, 3, 4) bunları bir tane switch'e bağladım ve switch'i tek porttan internete taktım. 5 bilgisayar aynı anda internete çıkabiliyor hiç bir problem yok. Kafamdaki soru şu bu 5 bilgisayar şimdi aralarında dosya paylaşımı yaptıklarında dosya 2960-24TT Switch0 da mı döner yoksa server odasındaki swtich'e mi gider yani görseldeki adı 2960-24TT Switch1 olan.
Son düzenleyen: Moderatör: