5 Bilgisayar arasına switch ile dosya paylaşımı

kiyoshiqq

Kilopat
Selam herkese, şimdi ben packet tracerdan tamamen örnek bir şema çizdim anlamak istediğim konuyu daha anlaşılır olması için. Şirketimizde server odasında switch var bu görselde 2960-24TT Switch1 isimli switch olarak düşünelim. bu switch masalardaki portlara internet sağlıyor her bilgisayar için masada bir port var yani 4 kişilik masada 4 port. Görseldeki 2950T-24 Switch3 isimli switch (aslında burada switch yok packet tracerda masa portu olmadığı için switch koydum) de masadaki portlar olarak düşünelim. Benim sorum tasarım ekibinde 5 tane bilgisayar var bu 5 bilgisayar sürekli aralarında dosya paylaşımı yapıyor ve hızdan şikayetçilerdi. Bu 5 PC görseldeki PC-PT PC (0, 1, 2, 3, 4) bunları bir tane switch'e bağladım ve switch'i tek porttan internete taktım. 5 bilgisayar aynı anda internete çıkabiliyor hiç bir problem yok. Kafamdaki soru şu bu 5 bilgisayar şimdi aralarında dosya paylaşımı yaptıklarında dosya 2960-24TT Switch0 da mı döner yoksa server odasındaki swtich'e mi gider yani görseldeki adı 2960-24TT Switch1 olan.

qq.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı