5 bin TL F/P monitör önerisi

Bütçe
5k
Aynen bu işin babası MSI'dır. Çünkü genelde hepsi aynı özellik Lenovo Acer MSI fark ettiyseniz 1ms 1920x1080 180Hz sanki aynı fabrikadan alıp marka degismis yazilim degismis gibi hissettim. MSI iyidir ben olsam MSI alırdım.

0.5ms ile 1ms farkını anlayamazsınız zaten onun yüzünden MSI alırdım. MSI daha iyi bir marka.

Önemli olan marka değil modeldir. MSI'ın giriş seviyesinde iyi modelleri yok. Ayrıca attığım monitörü 0.5 ms diye atmadım paneli iyi olduğu için, fiyatına göre rakibi olmadığı için attım.

Aynen bu işin babası msi dır. Çünkü genelde hepsi aynı özellik Lenovo Acer Msi fark ettiyseniz 1ms 1920x1080 180hz sanki aynı fabrikadan alıp marka degismis yazilim degismis gibi hissettim. Msi iyidir ben olsam msi alırdım.

0.5ms ile 1ms farkını anlayamazsınız zaten onun yüzünden msi alırdım. Msi daha iyi bir marka.
G6 oled'in 1ms sunduğu yerde 5k'lık ips monitörler 1ms nasıl verecek? Kaldı ki aynı fabrikadan alıp marka ve yazılım değişmiş gibi hissetmeniz mantıksız. Kullanılan paneli bilmeden böyle bir tahminde bulunmak mantıklı değil. Kaldı ki arka aydınlatma, piksel overdrive optimizasyonu, kalibrasyon, fabrika çıkış overclock miktarı, malzeme kalitesi, işçilik vb bir sürü farklılık var.
Desktop Screenshot 2025.06.01 - 23.32.45.81.png

Kaliteli marka olarak MSI mi yoksa farklı bir şey mi alınır.

Bir de PC icin sıvı sogutucu gerekirmi tavsiye sistem almayı düşünüyorum da yanına sıvı sogutucu almam lazım olur mu?

Hangi işlemci olacağına göre değişir ama kule tipi soğutucuda yeterli gelir çoğu işlemciye. Lenovo veya AOC alabilirsiniz monitör olarak.

Lenovo:

AOC:

Kaliteli marka olarak MSI mi yoksa farklı bir şeymi alınır.

Bir de PC icin sıvı sogutucu gerekirmi tavsiye sistem almayı düşünüyorum da yanına sıvı sogutucu almam lazım olur mu?

Şimdi konularınıza baktım sanırım 25k civarında 5600'lü veya 7500Fli bir sistem alacaksınız bu ikisine de kule tipi soğutucu yeterli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı