5 bin TL'ye SSD önerisi

Bütçe
5 Bin TL

Av2xnn

Centipat
Makaleler
10
Daha fazla  
Bilgisayara Hackintosh kurmak istiyorum ama akıcı olması için SSD lazım ve normal SSD'imde de Linux yüklü. 5 bin TL bütçem var, paramın hepsini SSD almaya harcamak istemiyorum 256 GB olsa bile yeter, ama 512 GB olursa daha iyi olur fazlasına gerçekten ihtiyacım yok. Yardım edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
M.2 bir boyut ancak biz M.2 derken NVMe girişinden bahsediyoruz. Anakartlarda NVMe slotu bulunur. Bu slotlara yüksek hız destekleyen NVMe SSD'ler takabilirsiniz.
Sata diye ayrı bir SSD türü var ancak fiyatları tuzlu ve hızları düşük.
Anakart modeliniz nedir ve hali hazırda bir NVMe SSD kullanıyor musunuz? Anakarttan anakarta NVMe yuva sayısı, versiyonu değişebilir.
Micron_1100_MTFDDAV256TBN (M0MA020) Bilgisayarda hali hazırda duran SSD bu. Bilgisayarım Laptop ASUS ROG Strix GL553VD
Uyumlu olurmu?

Micron_1100_MTFDDAV256TBN (M0MA020) Bilgisayarda hali hazırda duran SSD bu. Bilgisayarım Laptop ASUS ROG Strix GL553VD
Uyumlu olurmu?
Şuanki SSD'niz PCIe 3.0, yüksek ihtimalle anakart en fazla onu destekliyordur. Kontrol etmek için CPU-Z indirin diyecektim de Linux kullanıyormuşsunuz. CPU-X'e bir bakın, PCIe ile alakalı bir kısım görürseniz atarsınız ama olmama ihtimali de var.
Eğer en fazla PCIe 3.0 ise ve yüksek ihtimalle öyledir işlemciden ve anakarttan dolayı şunu alabilirsiniz. Sadece tek br NVMe SSD yuyvarı var, eski SSD'yi çıkarmanız gerek yani onu söyleyeyim.

Şuanki SSD'niz PCIe 3.0, yüksek ihtimalle anakart en fazla onu destekliyordur. Kontrol etmek için CPU-Z indirin diyecektim de Linux kullanıyormuşsunuz. CPU-X'e bir bakın, PCIe ile alakalı bir kısım görürseniz atarsınız ama olmama ihtimali de var.
Eğer en fazla PCIe 3.0 ise ve yüksek ihtimalle öyledir işlemciden ve anakarttan dolayı şunu alabilirsiniz. Sadece tek br NVMe SSD yuyvarı var, eski SSD'yi çıkarmanız gerek yani onu söyleyeyim.
Aynı anda 2 adet SSD takamicaksam boşverin

Aynı anda 2 adet SSD takamicaksam boşverin
SATA olarak takabilirsiniz, birde CD ROM girişi var sanırsam onuda SATA girişi yapılabilir. SATA girişlerinede aslında NVMe dediğimiz SSD'lerde takılabilir ama dönüştürücü ile hız kaybı var.

SATA olarak takabilirsiniz, birde CD ROM girişi var sanırsam onuda SATA girişi yapılabilir. SATA girişlerinede aslında NVMe dediğimiz SSD'lerde takılabilir ama dönüştürücü ile hız kaybı var.
Ozaman attıklarınıza bakıcağım teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı