5 Ekim 2020 Gmail Rezaleti

Makaleler
23
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
05.10.2020 Tarihinde (yani bugün) saat 16:40'tan itibaren, 6 yıldır aktif olarak kullandığım, Gmail hesabım durduk yere aniden uçmuş bulunmaktadır. Ekranda çıkan yazı:
gmail hata.JPG

Dakikayı geçtik saat oldu ya! Gördüğünüz gibi Gmail hesabım yok yere paydos etmiş bulunmaktadır. Neyse ki Gmail hesabıma bağlı Google hesabım yerli yerinde duruyor.
Birkaç dakika bekleyip Gmail adresine yeniden giriyorum, hala aynı.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Mesajlarınızı bekliyorum. :)

Yani neden rezillik oluyor ki bu, belki bir duruma karşı koruma aracıyla kapandı. Başıma daha önce benzer durumlar gelmişti, Gmail dışında da. Güvenlik amacıyla askıya alındığı bildirildi sonrasında.

İlginç. Düzelir umarım. Gerekli yerlerle iletişime geçtiniz mi?

Son düzenleme:
Eğer kullandığınız bir sitenin kullanıcı verileri sızdırılmış ise ve oradaki şifrenizle Gmail şifreniz de aynıysa birileri girmeye çalışmış olabilir ve Gmail de güvenlik amacıyla hesabınızı kilitlemiş olabilir. Aynısı Outlook'da başıma geldi fakat Microsoft sağolsun önlem almak yerine bir ay boyunca farklı ülkelerden giriş yapıldıktan sonra SMS ile uyardı.

Yani neden rezillik oluyor ki bu, belki bir duruma karşı koruma aracıyla kapandı. Başıma daha önce benzer durumlar gelmişti, Gmail dışında da. Güvenlik amacıyla askıya alındığı bildirildi sonrasında.
  • 2 Adımlı doğrulama açık.
  • "Oturum açtığınız cihazlar" kısmında şüpheli cihaz gözükmüyor.
  • "Hesap erişimi olan üçüncü taraf uygulamalar" sekmesinde bilinmedik bir uygulama yer almıyor. WhatsApp falan var sadece. WhatsApp'ın da sadece Google Drive'a erişimi olduğu gözüküyor.
  • "Son güvenlik etkinliği" kısmında aynen (hiç değiştirmeyip, kopyala yapıştır yapıyorum)
    Son 28 gün içinde herhangi bir etkinlik gerçekleşmedi. Yeni bir cihazdan gerçekleştirilen oturum açma işlemi veya hesabınızda hassas bir ayarda değişiklik yapılması gibi olağan dışı güvenlik etkinlikleri tespit edilirse bilgilendirileceksiniz.
  • Renkli kopyalanan yazı bile aslında tek başına her şeyi taahhüt ediyor, 28 günü bırakalım Gmail hesabıma 16:39'da erişebiliyordum. Her şey normaldi hatta her zamanki bilgisayarımdan ve internetimden her zamanki mail gönderişim gibi, ZyXEL'e modemim hakkında bilgi almak için mail bile yollamıştım ve yollanmıştı. Sayfayı yenileyince o yazı çıkmaya başladı ama.
  • Bilgisayarda Kaspersky Internet Securıty 2020 var. Veritabanları güncel, orijinal, lisanslı, gerçek zamanlı koruma ve tüm koruma bileşenleri aktif. Hatta yakın bir zamanda tam tarama da yapmıştım.
  • En az 2.5 3 yıldır, istisnasız herkese gelen spam postaları dahi almıyorum.

• İlginç. Düzelir umarım. Gerekli yerlerle iletişime geçtiniz mi?
    Teşekkür ederim. Nereyle iletişime geçmem gerekiyor?

• @bilinçli pars En azından kalıcı olarak kapanmamış.
    Yani, maddelerimi sıraladım. Askıya alınması için dahi hiçbir sebep yok. Bir de kalıcı olarak mı kapansın!

Eğer kullandığınız bir sitenin kullanıcı verileri sızdırılmış ise ve oradaki şifrenizle Gmail şifreniz de aynıysa birileri girmeye çalışmış olabilir ve Gmail de güvenlik amacıyla hesabınızı kilitlemiş olabilir.
    Mümkün değil, 2 aşamalı doğrulama aktif olduğu için böyle bir şey olduğu anda mesaj gelirdi.

Bu arada DH YouTube hesabının hacklenmesi hakkında Mesut Çevik'in videosunu izledim. (Sonuçta YouTube kanalı da Google Hesabı kullanıyor) hesaba erişmeye çalışan siz misiniz diye mesaj geldiğini ve ofisten bunu kimin yaptığını araştırırken ofis içinden kimse yapmadığı anlaşılana kadar geçen sürede de 2 adımlı doğrulama bilgileri değiştirilmiş. Bende böyle bir şey olmadı. İki adımlı doğrulama hakkında SMS alacak telefon numarası dahi girdiğim şekilde duruyor. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı