5 GHz bağlantı nasıl yapılır?

467838

Kilopat
Makaleler
2
Yer
Türkiye, Konya
Arkadaşlar merhaba modemim Türk Telekom'un fiber modemi resmini aşağıya bırakıyorum.

1640201595019.png

Bu modem 5 GHz destekliyor ve internetim de 16 Mbps. İnternet hızı ve ping yönünden hiçbir sıkıntım yok stabil değerler alıyorum fakat 5 GHz'yi de denemek istiyorum. Bunun hakkında bazı sorularım var.
1. Soru: Nasıl 5 GHz yapabilirim.
2. Soru: 5 GHz'ye geçtiğimde diğer 5 GHz desteklemeyen cihazlarımda interneti kullanabilecek miyim?
3. Soru: Hızlarda artış olur mu?
İyi forumlar.

Arkadaşlar merhaba modemim Türk Telekom'un fiber modemi resmini aşağıya bırakıyorum.

Eki Görüntüle 1248996

Bu modem 5 GHz destekliyor ve internetim de 16 Mbps. İnternet hızı ve ping yönünden hiçbir sıkıntım yok stabil değerler alıyorum fakat 5 GHz'yi de denemek istiyorum. Bunun hakkında bazı sorularım var.
1. soru: Nasıl 5 GHz yapabilirim.
2. soru: 5 GHz'ye geçtiğimde diğer 5 GHz desteklemeyen cihazlarımda interneti kullanabilecek miyim?
3. soru: Hızlarda artış olur mu?
İyi forumlar.

Bende de 5GHz özelliği var aktıf etmedim hala konuyu takipteyim.

5Ghz kablosuzda kullnabileceğiniz bir teknoloji. Modem arayüzünden açabilirsiniz. Sizin tercihinize göre aynı wifi isminde hem 2.4 hem de 5Ghz yayın yapabilir. Bu durumda destekleyen cihazlar otomatik olarak 5Ghz kullanır. İsterseniz de iki ayrı wifi isminde biri 2.4 biri 5Ghz wifi yayını oluşturabilirsiniz.

5Ghz daha sık sinyal gönderir ancak kapsama alanı düşüktür. Aynı oda içerisinde hissedilir bir performans artışı sunar. Odadan çıktığınızda çekim gücü düşer ve kopmalar başlar. 2.4Ghz ise daha seyrek sinyal gönderir ancak bu sinyaller duvarlardan vb. geçmekte daha başarılıdır bu yüzden kapsama alanı geniştir.

5Ghz kablosuzda kullnabileceğiniz bir teknoloji. Modem arayüzünden açabilirsiniz. Sizin tercihinize göre aynı wifi isminde hem 2.4 hem de 5Ghz yayın yapabilir. Bu durumda destekleyen cihazlar otomatik olarak 5Ghz kullanır. İsterseniz de iki ayrı wifi isminde biri 2.4 biri 5Ghz wifi yayını oluşturabilirsiniz.

5Ghz daha sık sinyal gönderir ancak kapsama alanı düşüktür. Aynı oda içerisinde hissedilir bir performans artışı sunar. Odadan çıktığınızda çekim gücü düşer ve kopmalar başlar. 2.4Ghz ise daha seyrek sinyal gönderir ancak bu sinyaller duvarlardan vb. geçmekte daha başarılıdır bu yüzden kapsama alanı geniştir.
Aynı isimde açılmasını önermiyorum. A serisi Samsung telefonum 2.4-5 arasında sürekli değişim yapıyor.

5 GHz modemde zaten açık.
5 GHz desteklemeyen cihazların kablosuz ağlar kısmında SSID'i göremeyecek ve bağlanamayacak.
Hızda bir artış 16 Mbps için olmaz hatta menzil de kısalacak.

Modem benim modem değil internetten buldum çekemedim fotoğrafını.

5GHz sadece bilgisayar ve akıllı TV için geçerli. Telefon veya tablette kullanamazsınız, onlar için 2.4GHz var.

Yani telefonda 2.4 GHz olarak ayrı mı gözüküyor?

5GHz Wi-Fi içindir. Cihazınızda 5GHz desteği bulunmalı ya da 5GHz adaptör (bilgisayar için) almalısınız.

Bilgisayarım 5 GHz destekliyor. Sorum eski mobil cihazlarım var onlarda 2.4 GHz olarak ayrı mı gözükür yoksa sadece 5 GHz mi gözükür.

5GHz kablosuzda kullnabileceğiniz bir teknoloji. Modem arayüzünden açabilirsiniz. Sizin tercihinize göre aynı Wi-Fi isminde hem 2.4 hem de 5GHz yayın yapabilir. Bu durumda destekleyen cihazlar otomatik olarak 5GHz kullanır. İsterseniz de iki ayrı Wi-Fi isminde biri 2.4 biri 5GHz Wi-Fi yayını oluşturabilirsiniz.

5GHz daha sık sinyal gönderir ancak kapsama alanı düşüktür. Aynı oda içerisinde hissedilir bir performans artışı sunar. Odadan çıktığınızda çekim gücü düşer ve kopmalar başlar. 2.4GHz ise daha seyrek sinyal gönderir ancak bu sinyaller duvarlardan vb. geçmekte daha başarılıdır bu yüzden kapsama alanı geniştir.

Teşekkürler hocam peki hem 2.4 GHz hem 5 GHz olarak 2 farklı yayın yaptığımda hız düşer mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı