5 GHz Wi-Fi'de hız değerleri düşüyor

sahdalaman

Hectopat
Kek günü
Daha fazla  
100 MB'lik var olan bağlantım kabloyla hiçbir şekilde kayıp yaşatmıyor. Ama olay 5 GHz Wi-Fi kısmına gelince aldığım hız 15 Mbps şeklinde oluyor. Aynı testi aynı anda telefonlarla yapıyorum hattın verdiği maksimum değeri alıyorum. Ama laptoplarda 5 GHz bağlantı 15 Mbps civarlarında dolanıyor. 2 tane yeni modem aldım denedim ikisinde de sonuç aynı. Kullandığım laptoplar oyuncu laptopları. Wi-Fi 6 teknolojisi olan cihazlar kısaca. Ne yaparsam yapayım bu düşüşün önüne geçemedim. Modem arayüzünden yapılacak müdahaleler dahil her şeyi denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığım modemler : Keenetic Extra DSL AC1200 4x5dBi, Asus Ac51. Ayrıca elimde olan laptoplar Asus rog strix g15 g512lv ve Acer Predator Helios 300. İki cihazda da Wifi6 mevcut. Ayrıca modemi kapatıp açınca hız maksimum değere geliyor. Belirli bir zaman sonra hız düşüyor. Hızın düştüğü zaman kablolu ya da Ac bandında bağlı telefonlarla yaptığım testlerde de maksimum değeri veriyor.

Bu arada keenetic modemi dün aldım, asus ac51i de geçen perşembe aldım. İkisinde de durum aynı. 5GHz kanalda hız düşüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı