5. kez değiştirilen RX 9070 XT Nitro+ ekran kartında coil whine mevcut

Vatandan 9070 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. İlk gelen kartta coil whine vardı, iade ettim. Sonraki kartlarda da aynı sorun devam etti ve böyle böyle derken şu an 5. kartı kullanıyorum. Ne yazık ki bunda da belirgin şekilde coil whine sorunu mevcut.

Araştırmalarımda güç kaynaklarının bazı durumlarda ekran kartındaki coil whine’ı tetikleyebileceğini gördüm. Böyle bir şey mümkün mü?
Sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI X870 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 9800X3D
  • PSU: Corsair RM850X Gold
    Kablo olarak da 12V-2x6 kullanıyorum.
Sesin tamamen ekran kartından geldiğine eminim çünkü oyunlarda FPS’i sabitlediğimde coil whine tamamen kayboluyor. Reddit’te bazı kullanıcıların uzun süre kullanım sonrasında sesin azaldığını söylediklerini gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Tamamen iade edip farklı bir modele mi yönelsem?

Vatandan 9070 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. İlk gelen kartta coil whine vardı, iade ettim. Sonraki kartlarda da aynı sorun devam etti ve böyle böyle derken şu an 5. kartı kullanıyorum. Ne yazık ki bunda da belirgin şekilde coil whine sorunu mevcut.

Araştırmalarımda güç kaynaklarının bazı durumlarda ekran kartındaki coil whine’ı tetikleyebileceğini gördüm. Böyle bir şey mümkün mü?
Sistemim şu şekilde:
Sesin tamamen ekran kartından geldiğine eminim çünkü oyunlarda FPS’i sabitlediğimde coil whine tamamen kayboluyor. Reddit’te bazı kullanıcıların uzun süre kullanım sonrasında sesin azaldığını söylediklerini gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Tamamen iade edip farklı bir modele mi yönelsem?
5. defa değişim nedir? 150 bin TL zarar maşallah. İade isteyin gidin başka RX 9070 XT modeline geçin.

Coil Whine bir arıza veya performansa etki eden bir problem değil. Benim 9060 XT gibi düşük güç tüketen kartta da var, 5070Ti kullanan arkadaşımda da, 4090 kullanan bir abimde de mevcut. Bence çok aşırı fazla değilse kafanıza takmayın.

5. defa değişim nedir? 150 bin TL zarar maşallah. İade isteyin gidin başka RX 9070 XT modeline geçin.
Hepsini iade ediyor. Her kartı satın almamış.

Sistemim şu şekilde:
Coil Whine tamamen şans işi ve siz baya sınırları zorlamışsınız. Yenisini almaktan başka bir yol yok. Başka bir kartta olmayacağını garanti veremeyiz.

Ben de Gigabyte 9070XT kullanıyorum aynı şekil coil whine oluyordu fakat ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüp hiç sesin nereden geldiğini çok takmadım. Acaba benim ekran kartı da mı aynı durumdadır. Test edip edit geçerim merak ettim şimdi.

Benimki PSU kaynaklıymış. 5 kere iade edip her seferinde coil whine olması bence şüpheyi PSU'ya çekiyor.

Ekran kartının Nitro serisinden olabilir. İade edip farklı bir seri deneyin yine aynısı olursa artık sorun güç kaynağındadır.

Markaya 150 bin TL zarar anlamında.
Hocam iyi güzel hoş da kartta 34.000 tl insan o kadar para verince de sorun olsun istemiyor. :D

Ben de Gigabyte 9070XT kullanıyorum aynı şekil coil whine oluyordu fakat ben PSU'dan kaynaklı olduğunu düşünüp hiç sesin nereden geldiğini çok takmadım. Acaba benim ekran kartı da mı aynı durumdadır. Test edip edit geçerim merak ettim şimdi.

Benimki PSU kaynaklıymış. 5 kere iade edip her seferinde coil whine olması bence şüpheyi PSU'ya çekiyor.
Hocam 300w üstü 150 fps üstünde çok fazla yapıyor bende coilwhine özellikle Delta Force oyununda.

Hocam iyi güzel hoş da kartta 34.000 TL insan o kadar para verince de sorun olsun istemiyor. :D

Hocam 300W üstü 150 FPS üstünde çok fazla yapıyor bende coilwhine özellikle Delta Force oyununda.

Bende CS2'de denedim 180'e sabitleyip oynuyorum fakat 180 limitini kaldırınca bayağı şiddetli PSU'dan coil whine sesi geliyor siz %100 ekran kartından geldiğine emin misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı