Crucial Pro DDR5 5600 MHz 2x16 GB RAM uyumsuz anakart ile kullanılabilir mi?

Yer
İzmir
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Başlıkta yazdığım RAM'i aldım diyelim, destek listesinde olmayan bir anakart ile kullanırsam sorun olur mu? Hızı 2133 MHz'de mi kullanmak zorundayım? Onu da geçtim, CL46 olması büyük bir sorun mu, alınmaz mı? Piyasada RAM olmadığı için fazla opsiyon da yok yani.

Hayır %99 sorun olmaz CL46 büyük sorun değil. RAM'lerin bu kadar arttığı zamanda 32 GB RAM 6000TL altı çok iyidir bana göre. DDR5 2133MHz'de kullanılmaz, ayrıca uyumsuz anakartla kullanılamaz soket uyumsuzdur. Anakartın mutlaka DDR5 desteği olması lazım.

Hayır %99 sorun olmaz CL46 büyük sorun değil. RAM'lerin bu kadar arttığı zamanda 32 GB RAM 6000TL altı çok iyidir bana göre. DDR5 2133MHz'de kullanılmaz, ayrıca uyumsuz anakartla kullanılamaz soket uyumsuzdur. Anakartın mutlaka DDR5 desteği olması lazım.
6000 değil hocam malesef 6000 olsa keyfine 2 tane alırım. 12300 civarı bir fiyatı var. Anakart olarak baktığım hiçbir Asus'ta Crucial Ram desteği yok genelde böyle olunca XMP/EXPO gibi hız arttıran ayarlarda sıkıntı oluyor diye biliyorum.

6000 değil hocam maalesef 6000 olsa keyfine 2 tane alırım. 12300 civarı bir fiyatı var. Anakart olarak baktığım hiçbir ASUS'ta Crucial RAM desteği yok genelde böyle olunca XMP/EXPO gibi hız arttıran ayarlarda sıkıntı oluyor diye biliyorum.

Çok pahalı fiyat o fiyata alınmaz. Sıkıntı yaşanmaz. 8000 maksimum derim daha da etmez. Fiyat aşırı pahalı giriş seviye ekran kartı fiyatına...

Çok pahalı fiyat o fiyata alınmaz. Sıkıntı yaşanmaz. 8000 maksimum derim daha da etmez. Fiyat aşırı pahalı giriş seviye ekran kartı fiyatına...
Ram muhabbeti çok büyük sıkıntı satın almamak lazım da bu shortage olayı çok kötü vakitlere denk geldi. Bu en ucuzu biraz üst modellere geçmek istiyorsan 16 17k'dan başlıyor 32'lik ramler çok korkunç. İşin kötü yanı almayıp beklemenin de işe yarayacağını sanmıyorum AI şirketlerine satılıyor tüm ram stokları zamanla normal marketteki ramlerin sayısı azalacak gibi duruyor. Dönemin Gpu shortageı vardı 3060'lara servet istiyorlardı onun daha beteri ramlere gelmiş gibi oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı