5 Mbps İnternette 360p video izlerken donma yaşanması

otm

Megapat
Selamlar. Son 1 aydır internetimin hızı ne kadar yüksek olursa olsun video çözünürlüğü en düşükte bile donmalar yaşıyorum. Şu anda canıma tak ettiği için yazma gereği duydum. 244p'de nadiren donuyor. 360p'de ise devamlı donuyor. İnternet hızım yaklaşık 5 Mbps (AKK aşıldı) ve buna rağmen ben 2-3 ay öncesine kadar 720p'de donmadan izlerken şuan 244p'de bile donabiliyor. 16 Mbps hızında bile aynı şekilde donmalar mevcuttu.
Tarayıcım: Opera.
İşletim Sistemi: Windows 10 Pro (Normal sürümünden farklı olarak çoğu hizmetleri kapalı olarak düzenlenmiş bir sürüm kullanıyorum.)

İlk olarak modemi bir kere yeniden başlatın.
Kullandığınız Tarayıcının çerezlerini temizleyin.
Bağlantıdaki program yardımı ile İnternet ayarlarını sıfırlayın.
Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı
Ayriyeten video izlerken İnternet'e bağlı telefonlarında İnternet hızına etki ettiğini unutmayın.

Görev yöneticisi>Performans sekmesinden cihaza giriş yapan veri miktarını görebilirsiniz. Yaklaşık 600kb/s olması gerekiyor. Daha düşük değerler gözüküyor ise cihazınızında problem var demektir.

Bilgilendirme:
1mbps=128kb

Bahsettiğin problem Youtube kaynaklıysa senden kaynaklı bir sorun olduğunu sanmam. Aynı durumu ben de yaşıyorum şu sıralar, pek fazla video izlemediğim için rahatsız etmiyor şimdilik.
Anlamanın yöntemi basit; Farklı bir kaynakla kurduğun bağlantının hızına bakabilirsin.

Ben herhangi bir sorun yaşamıyorum. Dediğim yöntemleri uyguladıktan sonra bir sıkıntı yaşamazsın. 720P videoları hiç donmadan izliyorum.

Ayriyeten şu DNS'leri kullanıyorum.
195.175.39.39
195.175.39.40

İlk olarak modemi bir kere yeniden başlatın.
Kullandığınız Tarayıcının çerezlerini temizleyin.
Bağlantıdaki program yardımı ile İnternet ayarlarını sıfırlayın.
Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı
Ayriyeten video izlerken İnternet'e bağlı telefonlarında İnternet hızına etki ettiğini unutmayın.
Teşekkürler. Denedim ancak fayda etmedi.
Ben herhangi bir sorun yaşamıyorum. Dediğim yöntemleri uyguladıktan sonra bir sıkıntı yaşamazsın. 720P videoları hiç donmadan izliyorum.

Ayriyeten şu DNS'leri kullanıyorum.
195.175.39.39
195.175.39.40
Teşekkürler. DNS bir nebze sanki iyi geldi ama donmalar vardı.

Yardımcı olan herkese teşekkürler. An itibari ile sorun çözüldü sanırım. Farklı tarayıcı kurdum.(Firefox) Şuanlık normal gibi duruyor. Gelişme olursa yine yazacağım.

Youtube bant genişliğini bilerek kısmakta derken?

Ülkede Youtube çok popüler ve videolar çok büyük veri harcar. Yani ülkenin internet trafiği tıkanma eşiğinde olduğu için Youtube'a throttling uyguluyorlar. Yani bant genişliğini limitliyorlar. Bu sayede ülkenin internet trafiği inanılmaz rahatlıyor.

Önlem alacaklarına günü kurtarıyorlar. Tam bizdeki kafa yani.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı