5 Mbps upload ile Valorant yayını kaç bitrate olmalı?

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. 5 Mbps sabit upload hızım var. Valorant yayını yapıyorum ve bitrate ayarım 3500. 720p 30 FPS şeklinde görüntü veriyorum. Ancak görüntü fazla çamurlu oluyor. Bunun sebebi nedir? Bitrate'i veya çözünürlük/FPS ayarını kaç yapmalıyım?

İşlemciden yayın yaptığımda inanılmaz drop yiyorum. Bahsettiğiniz ayarları da yaptım. Ancak kalite ön tanımını dengeli yaptığımda görüntü çok güzel bir hal aldı. Yani düzeldi. Ama işlemciyle neden yayın yapamadığımı hala anlamadım. Her saniye drop giriyor işlemciden yayın açtığımda.

O işlemci ile Valorant yayınında drop yemen neredeyse imkanısız. Kendim denedim oradan biliyorum. İnternetten doğru twitch ayarlarını araştırır mısın? Bir de kaç GHz'de çalışıyor işlemci? Yayın açtığınız sırada sıcaklıklar ne durumda?

Ayarları aşağıya bıraktığım görsellerde ki gibi kullanıyorum. Sen FPS değerini 30 olarak ayarlayabilirsin. Tuval çözünürlüğünü yine kendi ayarına göre ayarla. Diğer ayarları aynı yapabilirsin.

İşlemcim 4.2GHz O.C'lu, CPB kapalı.

1.PNG
12.PNG

O işlemci ile Valorant yayınında drop yemen pek mümkün değil. İnternetten doğru Twitch ayarlarını araştırır mısın? Bir de kaç GHz'de çalışıyor işlemci? Yayın açtığınız sırada sıcaklıklar ne durumda?

Tüm ayarları internetten bakarak yaptım zaten. 3.6'ya sabit. Stok fan kullandığım için sabitledim. 4.0 GHz olduğunda 90 derecelere çıkıyor ancak bu şekilde 65-70 arasında gidip geliyor. 2 saatlik stres testinde 65i geçmemişti. İşlemciyi alalıda 2 ay oldu. 1 Mart'ta aldım.

Voltaj ayarı yapmayı denediniz mi işlemciye? 4.0-4.2GHz ve 1.1-1.35V arası bir değer bulabilir misiniz? Başlangıç için CPB ayarını kapatın. İşlemcinin hızını 4.2GHz'e çekin. Voltaj olarak 1.35V değerini girin. Bunları yaptıktan sonra AIDA64 ile işlemciye stress testi yapın. Mavi ekran yemezseniz voltajı biraz biraz düşürün. (0.125 veya 0,075 olarak düşürebilirsin kademeli olarak.) 1.2V gibi değerleri yakalayabilirsen çok iyi olur.

İşlemci soğutucu alacak bütçen varsa kesinlikle şu soğutucuyu öneririm. R5 3600 için harici soğutucu lazım:

Bu soğutucu fazlasıyla işini görür.

Anakartınız nedir bu arada?

Anakartım B450M-A PRO Max. Söylediklerinizi deneyeceğim. Muhtemelen 3.6'ya sabit olduğu için böyle bir durum var. Çünkü sizin ayarlarınızla birebir yapıp yayına girdiğimde sürekli drop giriyor. Ara sıra değil. Her saniye drop var. İşlemci soğutucuda almayı düşünüyorum evet. Bu attığınıza bakacağım. Çok teşekkür ederim ilginize.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı