5 metre Cat 6 kablo önerisi

0xtalha.eth

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, Turkcell 100 Mbps ınternet aldım. 5 metre uzunlugunda Ethernet kablosuna ihtiyacım var. Butcem maksımum 26 TL. Hepsiburada'dan alacagım. Kalıtelı urunlerın onerısını beklıyorum, teşekkürler.

Bu kablolarda ne kadar kalite farkı olur bilmiyorum. Dandik mahalle elektrikçisinden 10 metre CAT 6 kablo aldım ve direkt ISS'ın bana sunduğu hızları alıyorum. Hepsiburada'da 5 metre kabloya 20-30 ₺ vereceğinize gidip elektrikçiden 5 metresini 10-15 ₺'ye bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Kalite farkı uzunluk arttıkça ortaya çıkar, bu kadar kısa bir kablo için en ucuz CAT 5 bile alabilirsiniz. Farkı hissedebiliceğinizi sanmıyorum. Benim piyasada bulduğum en kaliteli kablo 23 awg saf bakır nexans olmuştu.
Kalite farkı sunduğu standart ve özellikleriyle ortaya çıkar. Mesafeyle değil. Cat5 de Cat6 da 100 metreye kadar destekler. Yüzde 10-15 fiyat farkı yüzünden Cat5 alınmaz.

Cat 5 ve Cat 6 Kablo Arasındaki Fark :

• Cat 6 kablo’da dış parazit koruması mevcuttur. Cat 5 kablo da yoktur.
  • Cat 6′da ek olarak kablonun dolaşmasını önleyen ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo bulunur.
  • Cat 6 kablo Cat 5′e göre daha dayanıklıdır ve uzun ömürler kullanmaya uygundur.
  • Cat 5 kabloda veri akışı 100mps olmasına karşılık Cat 6′da hız 1000mps’dir.
Bu kablolarda ne kadar kalite farkı olur bilmiyorum. Dandik mahalle elektrikçisinden 10 metre CAT 6 kablo aldım ve direkt ISS'ın bana sunduğu hızları alıyorum. Hepsiburada'da 5 metre kabloya 20-30 ₺ vereceğinize gidip elektrikçiden 5 metresini 10-15 ₺'ye bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Zamanla bükülme, parazitlenme. İç koruması olmadığı için kısa ömürlü kablolardır. Onları alınca istediğiniz hızı alamazsınız diye bir şey yok. Ucuz kabloların uçları elde takılıyor. Biraz daha kaliteliler fabrika çıkışı. Onları tercih etmek uzun ömürlülük açısından daha mantıklı.
Çok büyük fiyat farkı yok arada.

Mantıklı bir sorarım.
Kalite farkı sunduğu standart ve özellikleriyle ortaya çıkar. Mesafeyle değil. CAT5 de CAT6 da 100 metreye kadar destekler. Yüzde 10-15 fiyat farkı yüzünden CAT5 alınmaz.

CAT 5 ve CAT 6 kablo arasındaki fark:

• CAT 6 Kablo'da dış parazit koruması mevcuttur. CAT 5 kablo da yoktur.
  • CAT 6′da ek olarak kablonun dolaşmasını önleyen ayırıcı ve parazite karşı alüminyum folyo bulunur.
  • CAT 6 kablo CAT 5′e göre daha dayanıklıdır ve uzun ömürler kullanmaya uygundur.
  • CAT 5 kabloda veri akışı 100Mbps olmasına karşılık CAT 6′da hız 1000MBPS'dir.

Zamanla bükülme, parazitlenme. İç koruması olmadığı için kısa ömürlü kablolardır. Onları alınca istediğiniz hızı alamazsınız diye bir şey yok. Ucuz kabloların uçları elde takılıyor. Biraz daha kaliteliler fabrika çıkışı. Onları tercih etmek uzun ömürlülük açısından daha mantıklı.

Evet haklısınız almışken kalıtelı almak en ıyısı.

6 aydan fazladır kullanıyorum. Hatta fazlalığı açık kalması yerine toplayıp plastik kelepçeledim öyle kullanıyorum. Şu ana kadar hiç problem olmadı benim açımdam. Yine de alacak kişiye kalmış bir şeydir bu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı