5. nesil QD-Oled monitörler tanıtıldı!

• Konuyu başlatan bluerr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 52
  • Görüntüleme 780
Hocam yeni monitörler demişken merakımdan sormak istiyorum bu monitör hakkında ne düşünüyorsunuz? LS27FG500SUXUF
Uyguna bulunursa olabilir, 1-2 kullanıcı yorumu gördüm olumluydu. Hatta kullanan bir kişi 240hz modellerden de kullandığını söylüyor, yani kıyas açısından güzel. Profilim de test verileri var bu arada merak eden bakabilir.

Hocam peki bu sadece QD-OLED için mi geçerli WOLED monitörlerde R-G-B piksel düzeni varmı ?
2 farklı Woled var. Eski nesil Tandem Woled de R-G-W-B piksel düzeni var. Yeni nesil 4k 27'' Tandem Woled de R-G-B var.

Uyguna bulunursa olabilir, 1-2 kullanıcı yorumu gördüm olumluydu. Hatta kullanan bir kişi 240hz modellerden de kullandığını söylüyor, yani kıyas açısından güzel. Profilim de test verileri var bu arada merak eden bakabilir.

2 farklı Woled var. Eski nesil Tandem Woled de R-G-W-B piksel düzeni var. Yeni nesil 4k 27'' Tandem Woled de R-G-B var.
Anladım hocam ama peki şunu merak ediyorum QD-OLED zaten RGB piksel düzenine sahip ise neden renk saçaklanması oluyordu ?

Çünkü LG daha yeni RGB piksel düzenine geçiyor ama yeni RGB piksel de renk saçaklanması yok. QD-OLED de neden oluyor onu anlayamadım.

Anladım hocam ama peki şunu merak ediyorum qd-OLED zaten RGB piksel düzenine sahip ise neden renk saçaklanması oluyordu?

Çünkü LG daha yeni RGB piksel düzenine geçiyor ama yeni RGB piksel de renk saçaklanması yok. Qd-OLED de neden oluyor onu anlayamadım.

Qd OLED üçgen RGB piksel düzeni kullanıyor, LCD ise dikey RGB piksel düzeni kullanıyor. LG, R-G-B piksel düzenine geçiyor ama fotoğrafına baktın mı? LG de pikseller dikey, yani farklı.
Screenshot_20260106_174929_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Bu makaleyi okursan daha iyi anlarsın.

22k civarı fiyatı bir OLED için baya ucuz bence. Nit düşük ama o fiyata o da olur yani normal. Belki OLED'lerin zamanla ucuzladığını görürüz hem teknoloji gelişiyor hem firmalar daha F/p ürünler de üretmeye başlıyor gibi. Bu arada profilinizde bulamadım kısa bir özet geçerseniz memnun olurum eğer bu monitörü incelediyseniz. Belki ileride alırım ya da başkalarına öneririm güzelse.

Anladım hocam çok teşekkür ederim bugünde bilgilendik :)
Rica ederim. 😀
Eski:

Screenshot_20260106_175421_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Yeni:
Screenshot_20260106_175323_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

22k civarı fiyatı bir OLED için baya ucuz bence. Nit düşük ama o fiyata o da olur yani normal. Belki OLED'lerin zamanla ucuzladığını görürüz hem teknoloji gelişiyor hem firmalar daha F/p ürünler de üretmeye başlıyor gibi. Bu arada profilinizde bulamadım kısa bir özet geçerseniz memnun olurum eğer bu monitörü incelediyseniz. Belki ileride alırım ya da başkalarına öneririm güzelse.
Bence ederi 21.5k falan. Yenileme hızı, bit sınırlaması, parlaklık sınırlaması vs var. 4k daha ekleyince daha üst modeller alınabiliyor.

Peki şuanda incelemeleri görmeden sadece piksel düzenine bakılarak yanlış karar vermiş oluruz ama yinede sorayım hangisi alınır ? Bence QD-OLED daha alınası olmuş acaba yada renk hacmi artıcak mı bu RGB piksel düzeni ile hem WOLED de artacakmı hemde QD-OLED de ?

Ben bu konudan şunu anladım.
Tayfun gene bizi borca sokacak.
Valla öyle ama güzel teknoloji ikiside acaba renk hacmi iki teknolojide de artacak mı RGB piksel sayesinde

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı