5 Pin girişli CPU_FAN soket

ozan kotan

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, anakartım Dell 790 optiplex 790. sorunum şu Intel fan enerji kablo soketi anakartaki fan soketi ile uyuşmuyor resimde de görüldüğü gib. Dönüştürücü tarzı bir şey var mı varsa adı nedir? Ya da çözüm olarak anakartaki yere eritim yapabilir miyim veya o soket anakarttan çıkar mı? Yardım edebilecek var mı arkadaşlar? Sağ olun.
Resmi yükledim arkadaşlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
5 pin üzerindeki pinlerin ne olduğunu(5v, GND, PWM_MB, PWM_FN vs gibi) öğrenip bir adaptör yapılabilir.
Hatta buldum. 5. pin boşta duruyor.

Bu diagrama göre kolayca adaptör yapılabilir. Birazcık el becerisi gerektirir.

Diagrama göre Dell Converted To Standart (5 pin ancak normal PWM fan dizimi şeklinde) ve Dell 5 pin olmak üzere 2 ayrı standart mevcut. Bir multimetre ile 5v veya GND pinini tespit edip hangi dizilim olduğunu öğrenebilirsiniz. Eğer yanlış dizileme göre bir adaptör yaparsanız anakarta zarar verebilirsiniz.

Öncelikle yardım ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz konu hakkında biraz bilgi öğrendim ama dediğiniz dizilimi yapamayacağım maalesef bende multimetre bulunmamakta bende standart 4 pin connector bulunmakta taktığımda 1 pin boşta kalıcak bildiğiniz gibi, dell 5 pin soketi sökeceğim pinler kalıcak şekilde sizce standart 4 pin connector sıkıntı çıkarır mı bu durumda ?

PSU'dan söktüğüm 3 pin fanı denemek için anakart taktığımda sistem açılmamıştı. Sonradan fark ettim ki uc olarak aynı olmasına rağmen dizilimi farklıymış.
Taktığınız zaman sorunsuz çalışma ihtimali de var. Ancak küçük bir ihtimal olsa da yanlış bir bağlantı sonucu anakarta kalıcı hasar da verebilirsiniz. Birazcık deneme yanılmaya giriyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…