5. sınıf öğrencisine karne hediyesi bilgisayar önerisi

Hocam laptop sadece oyun amaçlı bir şey değil ya hani, oyunu son Sıraya yazmış konu sahibi de.

PS5'te oyun dışında çoğu şey yapılabiliyor zaten.

Yada bütçe artırılıp 3050li bir şey alınabilir.

YouTube'dan ders dinlemek dışında ders çalışabilir mi ps5'te?
Ps5'te Adobe programlarını, Office programlarını, belki programlama dillerini öğrenebilir mi?
Ps5'te oynayabileceği ne kadar çeşitli oyun var, oyuna da çok para vermesi gerekecek?
Konu ile alakasız öneri yapmayın hocam.

Daha önce Lenovo V serisi kullandım, materyal kalitesi tipik eski Lenovo tıpkı 10 yıl önceki kronik menteşe sorunlu modeller gibi açıp kapatırken menteşeden çıtırdıları duyuyorsunuz. Bu fiyatta attığım Dell Vostro dışında harici ekran kartlı model yok, ancak ben olsam bu segmentte Ryzen APU'lu laptoplara yönelirim. Hem GTA V ve Forza Horizon gibi oyunları bile kabul edilebilir grafiklerde 30 FPS üzerinde kabul edilebilir bir akıcılık ile oynatıyorlar, keza Valorant gibi oyunları da açıyorlar. İlave olarak eğer bir mimarlık öğrencisi değil de mühendislik öğrencisi iseniz dahili ekran kartı performansı ile uzun batarya ömrü ve düşük sıcaklıklarla bir AutoCAD gibi programlarda temel düzeyde işinizi yeterince görüyorlar.

Son düzenleme:

3050'ye zorlamaya gerek yok alınması mantıklı en ucuz 6 GB 3050 laptop 26k. 10 k var arada.
4 GB mobile 3050'nin ise mobile 2050'den çok farkı yok. Mobile 2050 ile yakın zamanlarda çıktılar ve 3050 makyajlısı diyebiliriz. Onun fiyatına da değmez.
Bir tane doğru Info vermiyorsunuz :D

Abim laptopu boş ver bütçeni 2K arttır PS5 aldır hem uzun ömürlü olur hem daha güçlü olur. 4K tvniz varsa gayet iyi seçenek.

Haklısınız hocam fakat hazı kişilerin anneleri hiç sınır tanımıyor.

Laptop yerine ısrarla masaüstü sistem önereni görmüştümde eğitim amaçlı laptop arayana PS5 önereni de ilk kez görüyorum.

Laptop yerine ısrarla masaüstü sistem önereni görmüştümde eğitim amaçlı laptop arayana PS5 önereni de ilk kez görüyorum.

Çaktırmayın.

YouTube'dan ders dinlemek dışında ders çalışabilir mi ps5'te?
Ps5'te Adobe programlarını, Office programlarını, belki programlama dillerini öğrenebilir mi?
Ps5'te oynayabileceği ne kadar çeşitli oyun var, oyuna da çok para vermesi gerekecek?
Konu ile alakasız öneri yapmayın hocam.
Ben oyun sandım ilk başta.

Sevgili dostlar hepinize teşekkür ederim biraz geç döndüm yoğunluktan dolayı kusura bakmayın.

Kriterler: Önceliğimiz eğitim. Canlı derslere katılsın, youtube'dan ders izlesin, film izlesin. Belki yazılım ya da grafik öğrenir. Kendini bu anlamda geliştirir. İnternette araştırmalar yapsın, grafik desteği olmaksızın küçük oyunlar oynasın. GTA 5 açsın 100 FPS versin demiyorum tabi :D Ama arada bir eğlensinler de istiyorum.

Bütçeyi 20 bine kadar çıkarabilirim eğer bariz yüksek modeller varsa.
Yazdıklarınıza istinaden şu iki modeli sizlere sormak istiyorum:

1. model:

2. model:

Bu ikisinin arasındaki fark RAM ve ekran boyutu ve tipi gördüğüm kadarıyla. Sizce aradaki fiyat farkını vermeye değer mi?

Kriterlerim 2. modeli rahat bir şekilde karşılarsa alttakini yeğenime üsttekini de kendime almayı düşünüyorum. Ben ofiste kullanacağım.

2. Model burada indirime girmiş acil yorumlarınızı öğrenebilir miyim 😊

Son düzenleme:
Sevgili dostlar hepinize teşekkür ederim biraz geç döndüm yoğunluktan dolayı kusura bakmayın.

Kriterler: Önceliğimiz eğitim. Canlı derslere katılsın, youtube'dan ders izlesin, film izlesin. Belki yazılım ya da grafik öğrenir. Kendini bu anlamda geliştirir. İnternette araştırmalar yapsın, grafik desteği olmaksızın küçük oyunlar oynasın. GTA 5 açsın 100 FPS versin demiyorum tabi :D Ama arada bir eğlensinler de istiyorum.

Bütçeyi 20 bine kadar çıkarabilirim eğer bariz yüksek modeller varsa.
Yazdıklarınıza istinaden şu iki modeli sizlere sormak istiyorum:

1. model:

2. model:

Bu ikisinin arasındaki fark RAM ve ekran boyutu ve tipi gördüğüm kadarıyla. Sizce aradaki fiyat farkını vermeye değer mi?

Kriterlerim 2. modeli rahat bir şekilde karşılarsa alttakini yeğenime üsttekini de kendime almayı düşünüyorum. Ben ofiste kullanacağım.

2. Model burada indirime girmiş acil yorumlarınızı öğrenebilir miyim 😊
@YüzbaşıJohnPrice

Oynanacak oyunlar ağır oyunlar değilse:

Oynanacak oyunlar ağır oyunlar değilse:

Hocam teşekkürler, bunlardan birini alırsam kendime alırım ancak. Iki üstteki mesajımda en alta yazdığima da görüşlerinizi rica edebilir miyim 15 bin TL olan için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı