5 USB girişinden 4 tanesi mikrofonda cızırtı yapıyor

Cerduga

Picopat
Daha fazla  
Asus B650M-K anakartım var. Dün elime "Machenike GX30" kulaklığı ulaştı. Kasanın arkasında 3 adet 3.2 USB ve 2 adet 2.0 USB portları boşta. Görselde işaretlediğim port dışındakileri kullandığımda, kulaklığın mikrofonu konuşurken patlama/cızırtı yapıyor. Kasanın üzerindeki USB portlarında da sorun yok.

1-Portlar kusurlu ve sadece 1 tanesi mi düzgün çalışıyor? Garantilik bir kusur mu?
2-Elektriksel veya farklı bir sebepten ötürü parazitlenme tarzı bir durum olabilir mi?
3-Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Realtek, Ses sürücüsü, Chipset güncellemesi vs.
4-Bu durum ilerisi için kronik sorun oluşturur mu?

1757580899324.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki Power Supply'den olabilir.

Kardeşimin PC de denedim orada da arka portlarda ses patlıyor ama kasanın üst portlarında sıkıntı yok. Farklı PSU var iki sistemde

USB çıkışını besleyen devre ile USB'leri besleyen devre farklı. Bu sebeple kasadakinden ses normal çıkıyordur. Farklı anakartta sıkıntı olmuyorsa ya anakarttaki filtreleme berbat ya da bir sıkıntı var.

Son düzenleme:
Audio girişini besleyen devre ile USB'leri besleyen devre farklı. Bu sebeple kasadakinden ses normal çıkıyordur. Farklı anakartta sıkıntı olmuyorsa ya anakarttaki filtreleme berbat ya da bir sıkıntı var.
Bendeki anakart Asus B650M-K diğer PC deki Asus B650M-R.

Her iki pc nin arka portlarında sorun yaşanıyor. Sadece benim kullandığım sistemde işaretlemiş olduğum portta sorun yok.

Kulaklık bozuk olabilir mi? Bozuk olsa hiçbirinde çalışmaması gerekmez mi?

Sizce ne yapılmalı

Bendeki anakart Asus B650M-K diğer PC deki Asus B650M-R.

Her iki pc nin arka portlarında sorun yaşanıyor. Sadece benim kullandığım sistemde işaretlemiş olduğum portta sorun yok.

Kulaklık bozuk olabilir mi? Bozuk olsa hiçbirinde çalışmaması gerekmez mi?

Sizce ne yapılmalı
O zaman muhtemelen anakartlardaki filtreleme zayıf. Farklı kulaklık ile deneyin.

O zaman muhtemelen anakartlardaki filtreleme zayıf. Farklı kulaklık ile deneyin.
Farklı kulaklığım olsa keşke. O yüzden iş çıkmaza giriyor. Model olarak baya talep gören ürün aslında. Kulaklık ile ilgili kusur olabilir mi sizce? Alacağım tüm kulaklıklarda bu sorun mu olacak yoksa bu kulaklığa özel mi yaşanıyordur?

Farklı kulaklığım olsa keşke. O yüzden iş çıkmaza giriyor. Model olarak bayağı talep gören ürün aslında. Kulaklık ile ilgili kusur olabilir mi sizce? Alacağım tüm kulaklıklarda bu sorun mu olacak yoksa bu kulaklığa özel mi yaşanıyordur?

Yani tabii ki kulaklık sorunluysa oda yapabilir. Bu anakartı USB'li bir kulaklık ile kullananlara sormak lazım.

Yani tabii ki kulaklık sorunluysa oda yapabilir. Bu anakartı USB'li bir kulaklık ile kullananlara sormak lazım.
Evde USB li eski bir kulaklık varmış. Onu takıp denedim ve herhangi bir patlama yok. Bu yeni kulaklığın sıkıntılı olduğu anlamına mı geliyor? Sıkıntılıysa üst panelde düzgün çalışmasının sizce mantıklı bir tarafı var mı?

Evde USB'li eski bir kulaklık varmış. Onu takıp denedim ve herhangi bir patlama yok. Bu yeni kulaklığın sıkıntılı olduğu anlamına mı geliyor? Sıkıntılıysa üst panelde düzgün çalışmasının sizce mantıklı bir tarafı var mı?

Kulaklığın tasarımıyla ilgilide olabilir. Bazı kulaklıklar parazite karşı daha az teki veriyorken, bazısı daha çok tepki veriyor. Yani tam anlamıyla bozuk demek doğru değil. Kasanın ön portlarından çıkmamasının nedeni muhtemelen anakarttaki USB çıkışlarının farklı bir yerden güç hattından beslendiği içindir. Oradaki filtreleme, aynadaki USB'lere göre daha iyiyse böyle yapar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı