5 USB girişinden 4 tanesi mikrofonda cızırtı yapıyor

Cerduga

Picopat
Daha fazla  
Asus B650M-K anakartım var. Dün elime "Machenike GX30" kulaklığı ulaştı. Kasanın arkasında 3 adet 3.2 USB ve 2 adet 2.0 USB portları boşta. Görselde işaretlediğim port dışındakileri kullandığımda, kulaklığın mikrofonu konuşurken patlama/cızırtı yapıyor. Kasanın üzerindeki USB portlarında da sorun yok.

1-Portlar kusurlu ve sadece 1 tanesi mi düzgün çalışıyor? Garantilik bir kusur mu?
2-Elektriksel veya farklı bir sebepten ötürü parazitlenme tarzı bir durum olabilir mi?
3-Yazılımsal bir sorun olabilir mi? Realtek, Ses sürücüsü, Chipset güncellemesi vs.
4-Bu durum ilerisi için kronik sorun oluşturur mu?

1757580899324.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani ben bu üründe değişim istem de ürün aynısı olacağından sorun devam eder diye mi düşünüyorsunuz

Tam öyle demek doğru olmaz ama muhtemelen aynısı olur diye düşünüyorum. İsterseniz deneyin şansınızı.

@Cerduga Ses sürücülerinide kontrol edin. Belki sorun onlardandır.

@Cerduga Eski sürümleri deneyebilirsin. Belki yeni sürücü sorunludur.

@yusuf7878 Anakartı B450 olan 3. PC de denedim orada sıkıntısız çalıştı. Garip bir vaziyette şu an.

Dediğim gibi her anakartın besleme devresi farklı. Birisindeki filtreleme daha kötüdür, birisindeki daha iyidir. Muhtemelen ondan dolayı. Filtreleme kötüyse, ripple tam anlamıyla filtrelenmez ve tavan yaptığı zaman pat pat diye ses çıkar. Parazit önleyici USB hublar olması lazım. Onlara bakabilirsin. Eğer sorun gerçekten ripple değerleriyse o şekilde azalması lazım.

Son düzenleme:
Dediğim gibi her anakartın besleme devresi farklı. Birisindeki filtreleme daha kötüdür, birisindeki daha iyidir. Muhtemelen ondan dolayı. Filtreleme kötüyse, ripple tam anlamıyla filtrelenmez ve tavan yaptığı zaman pat pat diye ses çıkar. Parazit önleyici USB hublar olması lazım. Onlara bakabilirsin. Eğer sorun gerçekten ripple değerleriyse o şekilde azalması lazım.
Siz olsanız nasıl bir yol ilerlerdiniz? Kulaklık iade, anakart garanti, ara eleman, çalışan porttan kullanmaya devam vs.

Siz olsanız nasıl bir yol ilerlerdiniz? Kulaklık iade, anakart garanti, ara eleman, çalışan porttan kullanmaya devam vs.

Tam emin olunduktan sonra garanti/iade işlemleri yapılabilir. Boşu boşuna yollamışda olmayın şimdi. Bunun dışında emin olana kadar çalışan porttan kullanın. Fakat ben beklerim diyorsanız, yollayın.

Tam emin olunduktan sonra garanti/iade işlemleri yapılabilir. Boşu boşuna yollamışda olmayın şimdi. Bunun dışında emin olana kadar çalışan porttan kullanın. Fakat ben beklerim diyorsanız, yollayın.
Akşama 4. bir PC de daha deneyeceğim. Eğer onda da sorun yoksa demek ki bu b650 serisinde sıkıntı var.

@yusuf7878 Anakartı "Asrock B550M" olan 4.PC de denedim ve sıkıntı yok. Bende olan B650MK ve MR modellerinde sorun var. Sanırım anakart kronik sorunlu.

Son düzenleme:
Akşama 4. bir PC de daha deneyeceğim. Eğer onda da sorun yoksa demek ki bu B650 serisinde sıkıntı var.

@yusuf7878 Anakartı "ASRock B550M" olan 4.PC de denedim ve sıkıntı yok. Bende olan B650MK ve MR modellerinde sorun var. Sanırım anakart kronik sorunlu.

Olabilir. İsterseniz ASUS'un Reddit sayfasında bunun hakkında konu açın. Orada illaki bu durumu yaşayan benzer bir kişi çıkar eğer gerçekten kronik bir sorunsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı