5 yıl kullanılabilecek telefon önerisi

Bütçe
20000-25000
Bence bütçeyi biraz daha zorlayıp 8 gen 3 işlemci bir model almak daha mantıklı rahat 5 yıl götürür sizi.

Sizce ikici el biraz daha pahalı olan kayıtlı mi 14 Ultra almak mantıklı mıdır çünkü insaların 10 ay kadar kullandığı bir telefonda kullananına göre her şey çıkabilir gibi.

Hocam cihazı alırken sıfır almak en mantıklısı bana göre ama sana kalmış kullanılmış cihaz tercih etmiyorum.

Huawei gayet güzel telefon üretiyor hakkını yemek istemiyorum ama Google servisleri kalktığı için benim için bir tık bitmiş oldu. HarmonyOS olarak büyümeye çalışmasını kendim izlemekteyim. Hatta HarmonyOS yakında laptoplara da geleceğini duydum ve Linux tabanlı değil kendi işletim sistemiyle ve en güzel tarafıda açık kaynak kodlu olması bunlar gayet güzel bir şey ama şu anda Huawei yakın zamanda eski kitlesini toplayacağını düşünmüyorum biraz zamanı var daha.

Sizce ikici el biraz daha pahalı olan kayıtlı mi 14 Ultra almak mantıklı mıdır çünkü insaların 10 ay kadar kullandığı bir telefonda kullananına göre her şey çıkabilir gibi.

Kayıt yaptırmak dert değil yeter ki Çin model bir cihaz almayın global bir cihaz olsun. Çin model cihazlarda Xiaomi için bootloader açamıyorsunuz bootloader açamayınca root yetkisi alamıyorsunuz.

Dediğin gibi Çin cihazı ayrı dert. Alınacaksa global daha iyi olur.

iPhone çok pahalı beenim karşılayabileceğimden bir hayli fazla maalesef fakat honora baktım 7 Lite, 200 ve 90 modellerinin işlemci hızları düşük 3. yılında sıkıntılar oluşur gibime geliyor ama ekran konusunda PWM dimming değerleri yüksek bu da iyi aslında benim için ama dediğim gibi 2.3, 2.4 veya 2.5 GHz işlemcili telefonlar benim için 2 adım geride tabii çok iyi kullanıcı deneyimi yaşayanlar yoksa.

HarmonyOS iOS zincirini kıracak tek çözüm Android çöplük gibi bir şeye dönüştü her telefonda var artık optimizesi çok bozuluyor marka kuran hemen AOSP'u beğenmeyip kendi arayüzünü kuruyor ve Xiaomi gibi rezalet kasım kasım kasılan bir arayüz yapıyor. Sonra iOS iyi diyince de kızıyorlar. Saçma sapan iş yaparlarsa tabii ki de iOS daha iyi olacak. HarmonyOS dünya çapında bilinir değil hazırlanınca bulunamaz bir nimet olacağını düşünüyorum. Google servisinin kalkması tam aksine iyi bir şey Google dayatmasını kaldırmış oluyor. Nasıl iOS kısıtlıyor düşüncesi varsa Android için de Google kısıtlıyor düşüncesi var. HarmonyOS'un hiç bir sisteme dayalı olmayıp kendi kerneli üzerinden çalışması çok iyi bir şey. Sonuçta çoğu sistem Linux tabanlı oluyor ve iOS da UNIX tabanlı. Kernelin kendi kontrolünde olması çok daha iyi işler yapacağının belirtisidir.

Bence bütçeyi biraz daha zorlayıp 8 gen 3 işlemci bir model almak daha mantıklı rahat 5 yıl götürür sizi.
aslında s25 ultra ya baktım ilk ama 36 bin çok fazla fakat imkanım olsa alırım veya Mi 15 ultra

Hocam cihazı alırken sıfır almak en mantıklısı bana göre ama sana kalmış kullanılmış cihaz tercih etmiyorum.

Doğru başkasının kullandığı şeyde her şey olabilir.

Amiral denilen S10+ da elimde kasıyordu. Yani S24 FE nasıl olacak bilemeyiz. S24 falan düz modeller olmaz ona inanıyorum da FE serisine ayrı bir derdim var. 3-4 seneye yolda bırakacak gibiler.

Evet haklısınız. İkimizde aynı noktayı savunuyoruz fakat farklı bakış açılarıyla birlikte.

Normalde bende s24fe önerecektim ama 8 GB ram ile 5 yıl göyürmeyebilir, fe serisi amiral gemilerinden özellik çalıyor ama uzun ömür konusunda sınıfta kalıyor bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…