5 yıl kullanılabilecek telefon önerisi

Bütçe
20000-25000
Peki bu ekran özellikleri ve ayrıca ne kadar istikrarlı performans verir. Yurt dışı telefonlarda hat kullanma olayı 8ay kullanılıyor 4 ay gelecek yıl bekleniyor diye biliyorum idare etmeye çalışırken biraz baş ağrıtmaz mı?

Hocam bende 14T Pro var yurt dışı IMEI attığı zaman telefoncular 500 TL civarında atıyor tabii size kalmış bir karar.

Peki bu ekran özellikleri ve ayrıca ne kadar istikrarlı performans verir. Yurt dışı telefonlarda hat kullanma olayı 8ay kullanılıyor 4 ay gelecek yıl bekleniyor diye biliyorum idare etmeye çalışırken biraz baş ağrıtmaz mı?

Kendim 2 senedir Redmi Note 12 Pro 5G (Ruby) kullanıyorum herhangi bir sorunum yok. Yurt dışı aldım bu telefonu ve IMEI klonlattırdım direnç ile. Mi 14 ultrada server kayıt ile daha makul fiyata IMEI klonlaması yaptırabiliyorsunuz.

5 yıl götürecek orta segment bir telefon yok neredeyse. POCO serisi illa sorun çıkarır uzun ömürlü bir telefon değil. Samsung tarafında a o kadar götürür mü bilmiyorum ama s götürür ki s zaten Samsung'un amiral gemisi serisi. Xiaomi'lerin çoğu dayanmıyor, dayansa da çok kasıyor. Mesela bundan 5 sene önce çıkan Redmi telefon veya POCO telefon şu an çatur çutur kasıyor. Samsung s serisine yönelmen daha iyi olacaktır ama FE serisi 5 sene dayanır mı bilmiyorum uzun süre performansı aynı şekilde dayanacak telefon IPhone'dir. En azından 5 sene öncesini baz alırsak öyle. S10+'yı incelemişliğim oldu bildirim panelini açarken bile lag giriyor. Şebeke versin diye host niyetine kullandığım mi 8 gibi. Çok lag giriyor ve hiç akıcı hissetmiyor ama bundan 6-7 sene önce çıkmış bir iPhone kasmayı hissettirmiyor. Tabii bunda güncelleme vb. olaylar var bu seneden itibaren önümüzdeki 5-6 senede ne durumda olacaklarını bilemeyiz. Ama şu bir gerçek ki Xiaomi tarafında POCO ve Redmi serileri orta segment oldukları için uzun süre götürmüyorlar genellikle ömürleri 2-3 yıl sonra ya kasım Kasım kasılıyor ya da anakartı cartı curtu bozulup telefonun kendisi kadar bir masraf çıkarıyor. Eğer iPhone istemezsen S24 FE önerebilirim o fiyatta başka Honor 200 ve S24 FE'den iyi bir seçenek yok. Ama FE modellere de çok sıcak bakmam.

Honor'a bir bakayım... iPhone konusunda da babamın SE 2 nesil ve ve evde iPhone 7 var annem 6S kullandı 6 yıl kadar önce gene arkadaşlarımın 11 ve 11 Pro'su var ama iPhone bana uzak telefon ısınamıyorum gibi bir şey.

Honor'a bir bakayım... iPhone konusunda da babamın SE 2 nesil ve ve evde iPhone 7 var annem 6S kullandı 6 yıl kadar önce gene arkadaşlarımın 11 ve 11 Pro'su var ama iPhone bana uzak telefon ısınamıyorum gibi bir şey.

Benim kendi bakış açım Xiaomi veya Samsung gibi markalar varken Honor Huawei vs bakmak bana mantıklı gelmiyor yine senin tercihine kalan bir şey.

IMEI atma daha olmuyor diye biliyordum ama atıyorlarsa ve 500 TL gibi bir fiyatsa kesinlikle değerledirilebilir. Herhangi bir sorun çıkarma durumu olur mu gelecekte?

Samsung üzerinde IMEI atmak için sunucular kapalı ama Xiaomi için hala server kayıt yapılıyor.

IMEI atma daha olmuyor diye biliyordum ama atıyorlarsa ve 500 TL gibi bir fiyatsa kesinlikle değerledirilebilir. Herhangi bir sorun çıkarma durumu olur mu gelecekte?

Hocam ben kendi cihazımı 3 ay önce 22K ya aldım serverdan attılar şu an bir sıkıntısı yok olduğu zamanda zaten yasal uyarı diye bir SMS geliyor belli bir gün veriyor o aralıktada yeni IMEI attırırsın zaten bu IMEI atma 2 türlü oluyor diğeri dirençle dirençle atılanlar kalıcı kalma ihtimali daha yüksek eğer serverdan atarlarsa patlaya biliyor gidip tekrar attırman gerekiyor evinde eğer eski kullanmadığın tuşlu bir telefon falan varsa onun IMEI'sini attırabilirisin ya da bitpazarından vs. bulup onun IMEI'sini kullanabilirsin.

Benim kendi bakış açım Xiaomi veya Samsung gibi markalar varken Honor Huawei vs bakmak bana mantıklı gelmiyor yine senin tercihine kalan bir şey.
Huawei belki de iPhone'yi alıp savuracak tek marka. Ambargodan dolayı böyle konuşmanız normal. Samsung'u Çin'liler yapsaydı Huawei'ye yapılan muamele Samsung'a yapılacaktı ve iPhone'ye karşı başka bir markayı konuşuyor olacaktık.

iPhone tüm eksikliklerini 16'da kapattı neredeyse. 17'de daha da iyi özellikler ile gelecek ve özellikle iOS 17'den sonar Android özgürlüktür kavramıyla savaşacak durumuna geldi. iOS 19/26'da durum nasıl olur bilemiyorum resmi olarak tanıtılmasa da tasarımdan başka değişiklikler vardır illa.

Hocam bende 14T Pro var yurt dışı IMEI attığı zaman telefoncular 500 TL civarında atıyor tabii size kalmış bir karar.

Kendim 2 senedir Redmi Note 12 Pro 5G (Ruby) kullanıyorum herhangi bir sorunum yok. Yurt dışı aldım bu telefonu ve IMEI klonlattırdım direnç ile. Mi 14 ultrada server kayıt ile daha makul fiyata IMEI klonlaması yaptırabiliyorsunuz.

Samsung üzerinde IMEI atmak için sunucular kapalı ama Xiaomi için hala server kayıt yapılıyor.

Sizce ikici el biraz daha pahalı olan kayıtlı mi 14 Ultra almak mantıklı mıdır çünkü insaların 10 ay kadar kullandığı bir telefonda kullananına göre her şey çıkabilir gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı