Normalde bende S24FE önerecektim ama 8 GB RAM ile 5 yıl göyürmeyebilir, FE serisi amiral gemilerinden özellik çalıyor ama uzun ömür konusunda sınıfta kalıyor bence.
Aslında özellik olarak mi 14T daha iyi gibi ama Xiaomi daha sonra da güncellemelerle performansı düşür veya optimizasyonu yapamaz da S24 FEden de kötü olabilir gibi geliyor bana.
Aslında özellik olarak mi 14T daha iyi gibi ama Xiaomi daha sonra da güncellemelerle performansı düşür veya optimizasyonu yapamaz da S24 FEden de kötü olabilir gibi geliyor bana.
Hocam benzer şeyleri s24fe de de yaşarsın bence, uzun ömür istiyorsan Ram ve işlemci yüksek olucak bu gibi özellikleride en çok Çinli firmalar veriyor, onlara bakabilirsin, Benim o segmentte bildiğim cihaz s24fe, gerçekten f/p kralı ama ne kadar uzun süre götürür bilemiyorum. Bütçe artarsa poco f7 pro vardı, 32 bine satılıyordu 512 GB olan
250 dolarlık snapdragon 8s gen 4'lu Xiaomi 15 gibi ince çerçeve ve premium tasarımına sahip Redmi Turbo 4 Pro'nun yeniden markalanmış Poco F7 cihazı Haziran yada Temmuz ayında tahmin 20bin TL fiyatıyla satış sunulmasına bekliyorum. Bu yüzden onu almak için beklemeye değer. Istersen epey sitesinde Redmi Turbo 4 Pro cihazının özelliklerine göz atabilirsiniz.
Sağlık durumunuzdan dolayı dediğiniz gibi TUV Rheinland sertifikalı ekrana sahip bir cihaz edinmenizi tavsiye ederim eğer uzun müddet telefon ekranına maruz kalıyorsanız. Zamanında bir paraya aldığım Huawei bir cihazımda vardı, gerçekten gözlerim daha az yoruluyordu. Şimdi kullandığım cihaza uzun süre bakmamdan mütevellit zaman zaman şiddetli baş ağrısı çekiyorum.
Samsung'un bu konuda başarılı olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Sağlık durumunuzdan dolayı dediğiniz gibi tuv rheinland sertifikalı ekrana sahip bir cihaz edinmenizi tavsiye ederim eğer uzun müddet telefon ekranına maruz kalıyorsanız. Zamanında bir paraya aldığım Huawei bir cihazımda vardı, gerçekten gözlerim daha az yoruluyordu. Şimdi kullandığım cihaza uzun süre bakmamdan mütevellit zaman zaman şiddetli baş ağrısı çekiyorum.
Samsung'un bu konuda başarılı olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Evet evet aynı durum. Bende bu sebep ve bir başka sebep etkisiyle Tab S9 cihazımı sattım göz ağrısı ve şiddetli baş ağrısı gerçekten yaşıyordum. Şu an M14 telefonumda veya TN panelli eyecare laptopumda bu yok. Hatta tekrar tablet alma planım var PDF'den çalışma ve okuma için test çözme vs. ve sırf ekranı tüv sertifikalı ve yansımasız özel bir kaplaması ( PaperMatte adında ) olduğu için MatePad11.5s alasım bile var... Neyse. Bakalım daha almama 1-2 ay gibi bir süre var telefonu ve sırf ekranına saatlerce bakım video izleyeceğim için yazılımı vs. si kötü bile olsa yüksek PWM Hz olan tüv sertifikalı bir Xiaomi alasım var. Xiaomi 14T'de hem bunlar var hem de 3 tanesi 3.2GHz çalışan çekirdeği var 12 GB RAM 512 GB hafızada ve bundan 5 yıl önce çıkan mi 10 Ultra ya baktım şu anki A36 ile aynı hızlara sahip temel çekirdekleri var verimlilik de aynı sayılır, dolayısıyla beni 5 yıl idare eder diye düşünüyorum. Zaten Samsung alsam göz ve baş ağrısından kullanamayacağım Xiaomi alsam yazılımdan kullanamam belki ama sağlık için değer gibi düşünüyorum bakalım.
Konuyu daha sonra okuyacaklar için yazıyorum, ithalatçı garantili 14T ile S24FE arasında halen daha tam bir karara varamadım. Seçeceğim cihazı almama, aşa yukarı 2 ay kadar var ve aldığım zaman yeni bir konu açacağım. Fakat şunu belirtmek istiyorum ki en cazip telefon S24FE, fakat PWM dimming hassasiyetine sahip olduğum için ( göz sağlığı ile alakalı bir durum) ekranında PWM etkisi az olan Xiaomi 14T'den yana bir seçim yapabilirim. Değerli vakitlerini bu konuya ayıran tüm forum üyelerine teşekkür ederim.