50.000 - 60.000 TL sistem önerisi

spriggan

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirme
Merhaba arkadaşlar,
50.000 - 60.000 TL arası bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu fiyata monitör, klavye, mouse vb hiçbir şey dahil değildir. Sadece kasa için ayrılmış bir bütçedir. (diğer akseuar ve parçalar aşağıda yazıyor, extra öneriniz olursa belirtirseniz sevinirim.) Kasa önceliği oyundur. Zaten oyun oynatan böyle bir sistemde iş yapmak sorun çıkartmaz :) karar veremediğim en önemli noktalardan biri DDR4 ve DDR5 RAM konusu. Oyunlarda DDR4 daha iyi performans veriyor fakat DDR5 hakkında çok detaylı bilgim yok. Sahip olduğum ekipmanlar aşağıda yazıyor.

Bu arada her çeşit oyunu oynarım. Rekabetçi FPS, ARPG, RPG, MMORPG, Spor, Visual Novel hiç fark etmiyor. Ne oynayacağım belli olmuyor yani :)

Sizlerden görüşlerinize göre AMD ve Intel olmak üzere öneriler isteyebilir miyim? Avantaj ve dezavantajlarıyla yazarsanız herkes faydalanmış olur. (benim aklımda bir sistem var aslında fakat sizin görüşlerinizle kendi fikirlerimi karşılaştırmak için kendi oluşturduğum sistemi yazmadım.) Kasada bolca USB ve Type-C bağlantısı olması işime yarar. Media Control box, ambilight gibi aksesuarlarım mevcut.

Monitor: Samsung CH90 49' Ultra wide screen bunun dışında 2. ve 3. ekran olarak 2 tanede ayrı 27' monitör var. Yani sisteme 2 veya 3 monitör bağlamayı düşünüyorum.
Klavye: Logitech G513 Carbon.
Mouse: Logitech G502 Hero.
Kulaklık: Sony wh 10000 XM4.

Şu anda bu sistemi Casper Excalibur 2080 ekran kartlı bir laptop ile kullanıyorum. Bu bilgisayarı evde sunucu gibi kullanıp kendime sağlam bir kasa toplamak istiyorum. Bütçeyi arttırma şansımda var fakat özellikle bu fiyat aralığını belirledimki yaratıcılık olsun :)

Fikirlerinizi bekliyorum.
Şimdiden hepinize teşekkürler.

60159₺ tutuyor.

5000X alınabilir. (2 tane USB, 2 tane Type-C girişi mevcut.)

https://www.amazon.com.tr/Kingston-..._arp_d_product_top?ie=UTF8&tag=technopattr-21 (overclock ile 6000 MHz CL30)

5000X alınabilir. (2 tane USB, 2 tane Type-C girişi mevcut.)

Hocam sırf 1 Type-C girişi fazla diye farkın verileceğini düşünmüyorum, Hub vb. alınarak halledilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı