50.000-65.000 TL'ye sistem toplama önerisi

Bütçe
50-65k
Elimde şuan linkleri yok ama şöyle özellikleri söyleyeyim
Anakart: MSI B650M GAMING PLUS WIFI
İşlemci: ryzen 7 7700x
Ekran kartı: rx 7800xt
SSD: Kingston Renegade SRNGS/1000G 1TB 7300/6000MB/s PCIe 4.0 NVMe SSD Disk
Ram: Kingston Beast RGB KF560C36BBEAK2-16TR 16GB (2x8) DDR5 6000Mhz CL36 (sonradan 32gb yapabilirim)
PSU: çok karar veremedim ama aklımda bu model var MSI MAG A750GL PCIE5 750W 80+ GOLD
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240R V2 ARGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Kasa: GamePower WarCry Edge 1x Black Fan Type-C Gaming Kasa
Kasa 1 fanla geliyor 6 fan ekleyebilirim sistem böyle 61 bin TL gibi bişey yapıyor
Bu arada söylediğiniz sistem de iyi ancak 7700x yerine 9700x çok daha mantıklı ayrıca yazdığınız soğutucu asla fiyatını hak eden bir soğutucu değil ben sisteme sıvı soğutma eklemeyi unutmuşum buyrun buda işlemci soğutucu,

Ekran kartından kısıp 1tbye çıkarabiliriz belki. 7800xt bana gayet yeterli Asus markalı modelinin 23 bin TL gibi bir fiyatı var.
Hocam 1tb ssd sonradan anakarta takmak daha f/p bir sistem ortaya çıkması açısından daha iyi, attığım sistemdeki anakart zaten 2 m2 yuvalı bir anakart yani iyi olan ssd ye sıkça oynadığınız oyunlar ve işletim sistemini kurarsınız sonradan baktınız yetmemeye başladı 1tb daha ucuzundan bir ssd alır oyunları ona kurarsınız.

Bu fiyat bandında amd ekran kartı kullanmak bana ne bileyim çok da mantıklı gelmiyor, nvidia fanboyu olduğum için değil a

Bu arada söylediğiniz sistem de iyi ancak 7700x yerine 9700x çok daha mantıklı ayrıca yazdığınız soğutucu asla fiyatını hak eden bir soğutucu değil ben sisteme sıvı soğutma eklemeyi unutmuşum buyrun buda işlemci soğutucu,

Hocam 1tb ssd sonradan anakarta takmak daha f/p bir sistem ortaya çıkması açısından daha iyi, attığım sistemdeki anakart zaten 2 m2 yuvalı bir anakart yani iyi olan ssd ye sıkça oynadığınız oyunlar ve işletim sistemini kurarsınız sonradan baktınız yetmemeye başladı 1tb daha ucuzundan bir ssd alır oyunları ona kurarsınızs
Sectigim kasa ve 6 fan eklemek mantıklı mıdır? Öyle düşünüyorsanız fanda önerebilir misiniz hocam

Hocam 1tb ssd sonradan anakarta takmak daha f/p bir sistem ortaya çıkması açısından daha iyi, attığım sistemdeki anakart zaten 2 m2 yuvalı bir anakart yani iyi olan ssd ye sıkça oynadığınız oyunlar ve işletim sistemini kurarsınız sonradan baktınız yetmemeye başladı 1tb daha ucuzundan bir ssd alır oyunları ona kurarsınız.
Bu kasayi seçme nedenim tamamen görüntü bu arada bu tarzda kasalar güzel görünüyor:)

Sectigim kasa ve 6 fan eklemek mantıklı mıdır? Öyle düşünüyorsanız fanda önerebilir misiniz hocam

Bu kasayi seçme nedenim tamamen görüntü bu arada bu tarzda kasalar güzel görünüyor:)

Yani bu kasa seçimi aslında size kalmış sistemi kullanacak onu görecek olan sizsiniz nasıl istiyorsanız öyle alabilirsiniz, yalnız aklınızda bulunsun böyle kasaların hava akışları her zaman normal kasalara kıyasla kötü olur.
Alıcağınız sistem de büyük ihtimal ile bu bir sıkıntı teşkil etmeyecektir zaten kendi başına soğutması iyi olan parçalar kullanıyorsunuz.
Fan konusunda nerdeyse hiçbir fikrim yok fan eklemek her zaman için iyi bir seçim olur kasa için ancak hangi fan daha iyidir kötüdür konusu hakkında farklı bir başlık açarsanız daha iyi olabilir.

Yani bu kasa seçimi aslında size kalmış sistemi kullanacak onu görecek olan sizsiniz nasıl istiyorsanız öyle alabilirsiniz, yalnız aklınızda bulunsun böyle kasaların hava akışları her zaman normal kasalara kıyasla kötü olur.
Alıcağınız sistem de büyük ihtimal ile bu bir sıkıntı teşkil etmeyecektir zaten kendi başına soğutması iyi olan parçalar kullanıyorsunuz.
Fan konusunda nerdeyse hiçbir fikrim yok fan eklemek her zaman için iyi bir seçim olur kasa için ancak hangi fan daha iyidir kötüdür konusu hakkında farklı bir başlık açarsanız daha iyi olabilir.
Tamamdır hocam ben sizin önerileriniz ile birlikte sistemi kararlaştırıcam önerileriniz için teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı