50.000 TL monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
50000

bJonturk

Kilopat
Ekran kartının ASUS olması kırmızı çizgim. DDR5 sistem yerine DDR4 sistem dizip ekran kartını daha iyi yapmak ileride beni üzer mi yoksa arada çok fark olmaz mı?
Sıcak bir yerde yaşadığım içinde kasaya çok önem veriyorum. Yorumlarınızı ve sistem önerilerinizi bekliyorum.

Aklımdaki sistem için ekran kartı ve işlemci düşünceleri;
Ryzen 5 7500F, Ryzen 5 5600X.
ASUS Dual RTX 4070 veya 4070 Super(bütçe yeterli olursa)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının ASUS olması kırmızı çizgim. DDR5 sistem yerine DDR4 sistem dizip ekran kartını daha iyi yapmak ileride beni üzer mi yoksa arada çok fark olmaz mı?
Sıcak bir yerde yaşadığım içinde kasaya çok önem veriyorum. Yorumlarınızı ve sistem önerilerinizi bekliyorum.

Aklımdaki sistem için ekran kartı ve işlemci düşünceleri;
Ryzen 5 7500F, Ryzen 5 5600X.
ASUS Dual RTX 4070 veya 4070 Super(bütçe yeterli olursa)

Merhaba,
Çok kolay bir şekilde yeni hardware alamadığınızı temel edinerek DDR5 bir sistem kurmanız ve ilerleyen zamanda birikim ile ekran kartını büyütmeniz daha uygun olur.

Şu an 5600X sistemim var ve imkanım olsa idi anakart işlemci RAM gibi temel cihazları DDR5 mimarisi ile yapmak ilerleyen dönemde ise diğer parçaları o mimariye göre ekleme değişim ile yol almak uygun olur.

Ama siz hemen yüksek performanslı oyun oynamak istiyorsanız 5600X yerine 5800X gibi bir işlemci ve 16 GB RAM slotlu 32 GB RAM'li sistem kurmanız uygun bir anakart üzerine de 5000 üstü okuma yazma NVMe disk kullanmanız tercihinize göre de ekran kartı almanız uygun olabilir.

Unutmayın ki 2 yıl içerisinde DDR4 parçalarının satışı azalacaktır.

Selamlar

Super 7000 - Game Garaj - Google Chrome 18.01.2024 21_25_27.png
Sistemi bu şekilde özelleştirirsen monitör ile tam 50K tutuyor.

Önerin için teşekkür ederim hocam. Ama malesef böyle siteler sırf ucuz olsun diye yetersiz SSD ve minimal anakartlar kullanıyorlar. Anakart ve SSD değiştirip birde kule tipi soğutucu ekleyince bütçemi aşıyor. Ben SSD olarak Kingston KC3000 veya Fury renegade düşünüyorum. Arada uçurum bir fark var attığınız sistem ile. Ve konuda en başta bahsettiğim gibi ekran kartı markasını ASUS olarak düşünüyorum.

Merhaba,
Çok kolay bir şekilde yeni hardware alamadığınızı temel edinerek DDR5 bir sistem kurmanız ve ilerleyen zamanda birikim ile ekran kartını büyütmeniz daha uygun olur.

Şu an 5600X sistemim var ve imkanım olsa idi anakart işlemci RAM gibi temel cihazları DDR5 mimarisi ile yapmak ilerleyen dönemde ise diğer parçaları o mimariye göre ekleme değişim ile yol almak uygun olur.

Ama siz hemen yüksek performanslı oyun oynamak istiyorsanız 5600X yerine 5800X gibi bir işlemci ve 16 GB RAM slotlu 32 GB RAM'li sistem kurmanız uygun bir anakart üzerine de 5000 üstü okuma yazma NVMe disk kullanmanız tercihinize göre de ekran kartı almanız uygun olabilir.

Unutmayın ki 2 yıl içerisinde DDR4 parçalarının satışı azalacaktır.

Selamlar
Bende sizinle aynı fikirdeyim fakat bir geçmeyi düşününce aradaki fiyat farkı açıldıkça açılıyor. SSD olarakta en az 7000-6000 düşünüyorum. Sistemin sadece ekran kartı ve işlemcisi iyi olsun diğer parçalar önemsiz olsun istemiyorum. Her şey yerli yerinde olsun istediğim için fiyatta haliyle artıyor. Fikirlerin için teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 2089055 Sistemi bu şekilde özelleştirirsen monitör ile tam 50K tutuyor.

Teşekkür ederim hocam fakat gamegarajın yeni 4070 super hazır sistemlerinde ASUS seçeneği olmadığı için malesef düşünmüyorum. Inno3D veya Palit almak istediğim kartlardan değiller. Ki seçeneklerdeki MSI modelleride beğenmediğim modeller. Monitör önerini de gözden geçireceğim tekrardan teşekkür ederim.

Önerin için teşekkür ederim hocam. Ama maalesef böyle siteler sırf ucuz olsun diye yetersiz SSD ve minimal anakartlar kullanıyorlar. Ben SSD olarak Kingston KC3000 veya Fury Renegade düşünüyorum. Arada uçurum bir fark var attığınız sistem ile. Ve konuda en başta bahsettiğim gibi ekran kartı markasını ASUS olarak düşünüyorum.

Bende sizinle aynı fikirdeyim fakat bir geçmeyi düşününce aradaki fiyat farkı açıldıkça açılıyor. SSD olarak da en az 7000-6000 düşünüyorum. Sistemin sadece ekran kartı ve işlemcisi iyi olsun diğer parçalar önemsiz olsun istemiyorum. Her şey yerli yerinde olsun istediğim için fiyatta haliyle artıyor. Fikirlerin için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim hocam fakat GameGaraj'ın yeni 4070 Super hazır sistemlerinde ASUS seçeneği olmadığı için maalesef düşünmüyorum. INNO3D veya Palit almak istediğim kartlardan değiller. Ki seçeneklerdeki MSI modelleride beğenmediğim modeller. Monitör önerini de gözden geçireceğim tekrardan teşekkür ederim.

Arkadaşım.
SSD çok kolay upgrade edilebilecek bir yapı. Mevcut SATA SSD kullanıyorsanız onunla yola devam etmeniz daha uygun. NVMe'ye geçmek evet oldukça çekici. Fakat oyunlarda NVMe farkını görebiliyor musunuz emin değilim. Benim oynadığım mobilden PC'ye geçmiş bir strateji oyunu daha ve çok fazla FPS sorunu etmiyor.

İskelet daha önemli. Anakartınız da gen2 USB'ler ve çift NVMe ve 2 - fazlası 16X destekleyen portları olan büyük bir anakart en önemlisi. Hatta işlemciyi de standart almanız zaman ile işlemci değişimi RAM eklemesi - NVMe'ye geçiş yapmanız daha da önemli. Bu şekilde bazı şeylerden ödün vererek ilk alımda ekran kartına yüklenme imkanınız olabilir.

Arkadaşım.
SSD çok kolay upgrade edilebilecek bir yapı. Mevcut SATA SSD kullanıyorsanız onunla yola devam etmeniz daha uygun. NVMe'ye geçmek evet oldukça çekici. Fakat oyunlarda NVMe farkını görebiliyor musunuz emin değilim. Benim oynadığım mobilden PC'ye geçmiş bir strateji oyunu daha ve çok fazla FPS sorunu etmiyor.

İskelet daha önemli. Anakartınız da gen2 USB'ler ve çift NVMe ve 2 - fazlası 16X destekleyen portları olan büyük bir anakart en önemlisi. Hatta işlemciyi de standart almanız zaman ile işlemci değişimi RAM eklemesi - NVMe'ye geçiş yapmanız daha da önemli. Bu şekilde bazı şeylerden ödün vererek ilk alımda ekran kartına yüklenme imkanınız olabilir.
USBye çok önem vereceğimden emin değilim ama çift PCI 4.0 olan bir anakart almayı düşünüyorum. İşlemcide zaten alırsam DDR5 başlangıç bir işlemci alacağım.

Fakat SSD konusunda biraz yaralıyım malesef, SATA SSD kullanıyorum ve bu 3. SSD alışım. Çok yoruldum. O Yüzden gerçekten konforlu bir kullanım arıyorum. Aklımdaki en istediğim sistem şu şekilde;

Asus Prime B650-Plus
Ryzen 5 7500F
ASUS Dual RTX 4070 Super
Kingston Fury 2x16 GB 6000 Mhz CL40 Ram
Kingston Fury Renegade 1 TB

Kasa ve işlemci soğutucu için ise hiç emin değilim.

USBye çok önem vereceğimden emin değilim ama çift PCI 4.0 olan bir anakart almayı düşünüyorum. İşlemcide zaten alırsam DDR5 başlangıç bir işlemci alacağım.

Fakat SSD konusunda biraz yaralıyım malesef, SATA SSD kullanıyorum ve bu 3. SSD alışım. Çok yoruldum. O Yüzden gerçekten konforlu bir kullanım arıyorum. Aklımdaki en istediğim sistem şu şekilde;

Asus Prime B650-Plus
Ryzen 5 7500F
ASUS Dual RTX 4070 Super
Kingston Fury 2x16 GB 6000 Mhz CL40 Ram
Kingston Fury Renegade 1 TB

Kasa ve işlemci soğutucu için ise hiç emin değilim.
B650 chipset anakart tercih edin ama Asus Prime modelleri önerilmiyor.

Neden asusta ısrarcısınız bilmiyorum. Palit, inno veya başka bir markanın öyle aman aman bir kötülüğü yok.

Daha öncede sistem toplarken bu markaların çok kötü olmadığı önerisiyle ekran kartı aldığımda ısınma probleminden ağzım yandı. Asus kullandığım sürece hiç sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı