50.000 TL'ye kadar sistem toplama

Bütçe
60,000 tl
Yüksek MHz RAM, her zaman iyi olacak diye bir kural yok. Her işlemcinin, içerisinde yer alan bellek kontrolcüsü farklıdır. X kişisinin 5800X işlemcisinde 4000 MHz çalışır, Y kişisinin 5800X işlemcisinde 4200 MHz çalışır, Z kişisinin 5800X işlemcisinde 3800 MHz çalışmaz. Bu tamamen kullanıcının işlemcisinde yer alan bellek kontrolcünün kalitesine bağlıdır ve şans faktörüdür. Gidip de 4000 MHz'yi kaldıramayacak bellek kontrolcüye sırf 4000 MHz yapacağım diye 2:1 verirsen performans kaybı yaşarsın. Ryzen işlemcilerde 1:1 çok önemlidir.
Tamam hocam bu Infinity Fabric konusunu unutmuşum ancak Ryzen 5000 serisi 4000MHz destekliyor.
Benim önerilerim de 4000MHz idi. fclk/uclk/mclk değerlerini aldığımızda bu konuda önerilen sistemler 1:1:1 değerinde çalışacaktır. Yanlış bir şey yok. Ancak, bu yaptığınız hatırlatma konu sahibi arkadaşa yardım edebilir. Teşekkürler.
Corsair, F/P markası değildir. Zaten Corsair'in odak noktası iCUE'dir; fiyatları da bu yüzden pahalıdır ve insanlar da iCUE için para verirler
Ki ekosistem olarak rakip çok. Razer Chroma gibi daha başarılı ekosistemler var. Ve ARGB kullanan rakipleri de unutmamak lazım. ARGB sayesinde ekosistem olmasa da aynı kontrolcüye takıp renkleri beraber değiştirebiliyorsunuz.
Ayrıca Corsair kadar iyi bir garanti sunan firma yok.
Bunu diyemeyiz hocam. Sıvı soğutma ürünlerinden örnek vereyim:
Corsair, amiral gemisi H150i Elite Cappellix için 5 yıl garanti vermektedir. Arctic'in amiral gemisi Liquid Freezer II için garanti süresi 6 yıldır.
İlla RGB isteniyorsa çok daha yüksek perforfmanslı Lian Li Galahad AIO 360 tercih edilebilir. Onun da garanti süresi 5 yıl. Corsair böyle bir rakibi varken garanti süresinden kıssaydı kimse tercih etmezdi. Yani, Corsair ürünlerine güvendiği için değil ürünlerini pazarlamak için böyle hamleler yapıyor çünkü buna mecbur. Rekabet bunu gerektirir.
Ben ses yongasıyla alakalı bir şey söylemedim, JCORSAIR1 portu hakkında konuştum.
Ben de ses yongasıyla ilgili uyardım. Şahsen ben JCORSAIR1 portu için sorunlu olduğunu bildiğim bir ürünü tercih etmezdim. Kişisel tercih meselesi.

Son düzenleme:
Tamam hocam bu Infinity Fabric konusunu unutmuşum ancak Ryzen 5000 serisi 4000MHz destekliyor.
Yok öyle bir şey, yok!
Yanlış bir şey yok.
Var. Hâlâ yanlış bilgi paylaşmakta ısrarcısın.
Ki ekosistem olarak rakip çok. Razer Chroma gibi daha başarılı ekosistemler var. Ve ARGB rakipleri de unutmamak lazım ekosistem olmasa da aynı kontrolcüye takıp renkleri beraber değiştirebiliyorsunuz.
ASRock haricinde bu teknolojiye destek sunan bir firma yok. Polychrome RGB'nin kalitesi de yerleri öpüyor.
Bunu diyemeyiz hocam. Sıvı soğutma ürünlerinden örnek vereyim:
Corsair, amiral gemisi H150i Elite Cappellix için 5 yıl garanti vermektedir. Arctic'in amiral gemisi Liquid Freezer II için garanti süresi 6 yıldır.
İlla RGB isteniyorsa çok daha yüksek perforfmanslı Lian Li Galahad AIO 360 tercih edilebilir. Onun da garanti süresi 5 yıl. Corsair böyle bir rakibi varken garanti süresinden kıssaydı kimse tercih etmezdi. Yani, Corsair ürünlerine güvendiği için değil ürünlerini pazarlamak için böyle hamleler yapıyor çünkü buna mecbur. Rekabet bunu gerektirir.
Garanti süresinin uzunluğu mu garanti kalitesini belirliyor? Yorumumda böyle bir şeyden bahsettim mi? Corsair RMA'sı gibi çalışan bir firma var mı? Yok. Garanti süresinin uzunluğu, garanti kalitesini belirler mi? Hayır.
Ben de ses yongasıyla ilgili uyardım. Şahsen ben JCORSAIR1 portu için sorunlu olduğunu bildiğim bir ürünü tercih etmezdim. Kişisel tercih meselesi.
Belki ALC 4080'i kullanmayacak? Bunu nereden biliyorsunuz peki? Ayrıca kronik bir sorunu yok bu ses yongasının.

Yok öyle bir şey, yok!
Kaynağını attım. Yanlış nerede? Anlamadım. Bilmiyorum belli ki açıklayıcı olursanız sevinirim.
ASRock haricinde bu teknolojiye destek sunan bir firma yok. Polychrome RGB'nin kalitesi de yerleri öpüyor.
Ben sadece örnek verdim. Polychrome RGB hiç kullanmadım ancak Razer Chroma kadar kullanıcısına özgürlük tanıyan bir ekosistem görmedim. iCUE yazılımında ise daha Audio Visualizer desteği yokken Razer Chroma ekosistemine sahip kullanıcılar kendi profillerini oluşturup toplulukta paylaşıyordu. Corsair yazılım desteğiyle öne çıkan bir marka değil.
Garanti süresinin uzunluğu mu garanti kalitesini belirliyor? Yorumumda böyle bir şeyden bahsettim mi? Corsair RMA'sı gibi çalışan bir firma var mı? Yok. Garanti süresinin uzunluğu, garanti kalitesini belirler mi? Hayır.
Böyle konuşmanız için her firmadan her ürünü kullanmış ve kullanırken "garantisi varken" en az 1 defa bozulmuş olmanız lazım.
Belki ALC 4080'i kullanmayacak? Bunu nereden biliyorsunuz peki?
X570s'ler çift ses yongalı değildir. Tek ses yongası ALC4080'dir. Kullanmamak gibi bir şansı varsa bilmiyorum.
Ayrıca kronik bir sorunu yok bu ses yongasının.
Size gönderdiğim şikayetlerden değil 3 tane 30 tane daha gönderirim. Emin misiniz?

Son düzenleme:
Kaynağını attım. Yanlış nerede? Anlamadım. Bilmiyorum belli ki açıklayıcı olursanız sevinirim.

Ben sadece örnek verdim. Polychrome RGB hiç kullanmadım ancak Razer Chroma kadar kullanıcısına özgürlük tanıyan bir ekosistem görmedim. iCUE yazılımında ise daha Audio Visualizer desteği yoktu. Corsair yazılım desteğiyle öne çıkan bir marka değil.

Böyle konuşmanız için her firmadan her ürünü kullanmış ve kullanırken "garantisi varken" en az 1 defa bozulmuş olmanız lazım.

X570s'ler çift ses yongalı değildir. Tek ses yongası ALC4080'dir. Kullanmamak gibi bir şansı varsa bilmiyorum.

Size gönderdiğim şikayetlerden değil 3 tane 30 tane daha gönderirim. Emin misiniz?
Kaynak tam olarak yalan olmasa bile çok yanlış. 5000 serisi işlemcilerin %95’i 1:1 4000 mhz yapamaz.

RAM OC konusundaki kaynakların %90'ı yalan ve ezber kaynaklar.
Ben sadece örnek verdim. Polychrome RGB hiç kullanmadım ancak Razer Chroma kadar kullanıcısına özgürlük tanıyan bir ekosistem görmedim. iCUE yazılımında ise daha Audio Visualizer desteği yokken Razer Chroma ekosistemine sahip kullanıcılar kendi profillerini oluşturup toplulukta paylaşıyordu. Corsair yazılım desteğiyle öne çıkan bir marka değil.
Sadece "peki" denir bu paragrafa.
Önceki söylediğiniz cümleyle bu cümlenin alakası yok. Corsair ürün alıp garanti sürecinde memnuniyetsizlik yaşayan gösteremezsin.
USB kulaklık? DAC/Amfi?
Şikayetlerin çok olması, kronik sorunlu yapmaz.
O zaman siz doğru kaynak gönderin hocam. Belli ki bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum?
Bu işin net bir kaynağı yok, araştırarak öğrenmen gerek. Ben araştırdım ve öğrendim. Yeri geldikçe de bilgilerimi forumda konu açarak paylaşıyorum.

O zaman siz doğru kaynak gönderin hocam. Belli ki bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum?

2000 FCLK’nin stabil olduğu kullanıcı sayısı diğer frekanslara göre çok az. Bazılarınınki 1900 bile yapamamış. Konu sahibine bu riski alıdırıp 4000 MHz ram al demek saçmalıktam ibarettir. Kaldı ki ben bir sürü ryzen 5000 işlemciye sahibi kişiye ram oc yaptırdım, hiçbiri 2000 fclk yapamıyordu.

Önceki söylediğiniz cümleyle bu cümlenin alakası yok. Corsair ürün alıp garanti sürecinde memnuniyetsizlik yaşayan gösteremezsin.
Bu kadar kesin konuşmanız sebebiyle sadece 1 şikayet göndermemin yeterli olacağıını umuyorum o halde:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

USB kulaklık? DAC/Amfi?
Evet, USB kulaklık olası bir seçenektir ancak bazı anakartlar USB girişlerden de ses yongasını kullanıyor. DAC/Amfi ne alaka? Onu anlamadım. Zaten ALC4080 DAC formatı ile çalıştığı için statikk ses problemleri yaşanıyor.
Şikayetlerin çok olması, kronik sorunlu yapmaz.
Sırf bu yüzden yüzlerce insan anakartını değiştiriyor yada ses kartı alıyor.
Bu işin net bir kaynağı yok, araştırarak öğrenmen gerek. Ben araştırdım ve öğrendim. Yeri geldikçe de bilgilerimi forumda konu açarak paylaşıyorum.
Peki hocam.

2000 FCLK’nin stabil olduğu kullanıcı sayısı diğer frekanslara göre çok az. Bazılarınınki 1900 bile yapamamış. Konu sahibine bu riski alıdırıp 4000 MHz ram al demek saçmalıktam ibarettir. Kaldı ki ben bir sürü ryzen 5000 işlemciye sahibi kişiye ram oc yaptırdım, hiçbiri 2000 fclk yapamıyordu.
Teşekkürler hocam. Bu yeterli.

Son düzenleme:
Konuda bayağı tartışma olmuş hiç gerek yoktu bence benim Full Corsair yapma sebebim var nedeni bir önceki sistemimde kullanmam ayrıca şu an mevcutta kasa ve güç kaynağını kullanıyorum diğer konu ise anakart olacak MSI tercih edebilir miyim tabii ki Gigabyte bile olur şu an ASUS için ASUS tercihimin nedeni bir önceki sistemimde assus anakart kullanmam ayrıca BIOS'unu bildiğim içindir RAM MHz olayı evet anakartlar 4800 ve 5000 MHz kadar destek veriyor ama Ryzen işlemcilerde maalesef 4000 MHz RAM taktığınız zaman FPS düşüşleri oluyor hatta Technopat'ta bunun testi yapıldı yani kısacası 3600 FPS verirken 4000 MHz RAM'ler Ryzen işlemcilerde FPS düşüşü oluyor ayrıca 3-5 FPS artan oyunlar var ama değmez 3-5 FPS için.
@Mithat Berhan hocam buralarda mısınız?
@Mithat Berhan hocam tekrar merhaba Hepsiburada limitim varmış bu RAM'i alacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı