Tamam hocam bu Infinity Fabric konusunu unutmuşum ancak Ryzen 5000 serisi 4000MHz destekliyor.Yüksek MHz RAM, her zaman iyi olacak diye bir kural yok. Her işlemcinin, içerisinde yer alan bellek kontrolcüsü farklıdır. X kişisinin 5800X işlemcisinde 4000 MHz çalışır, Y kişisinin 5800X işlemcisinde 4200 MHz çalışır, Z kişisinin 5800X işlemcisinde 3800 MHz çalışmaz. Bu tamamen kullanıcının işlemcisinde yer alan bellek kontrolcünün kalitesine bağlıdır ve şans faktörüdür. Gidip de 4000 MHz'yi kaldıramayacak bellek kontrolcüye sırf 4000 MHz yapacağım diye 2:1 verirsen performans kaybı yaşarsın. Ryzen işlemcilerde 1:1 çok önemlidir.
AMD Ryzen 5000 işlemcileri 4000 MHz bellekleri destekleyecek
AMD’nin AM4 soketine sunacağı son işlemci ailesi yüksek DDR4 bellek frekanslarını destekleyecek. Ortaya çıkan slayta göre 4000 MHz bellekler kullanılabilecek.
Ki ekosistem olarak rakip çok. Razer Chroma gibi daha başarılı ekosistemler var. Ve ARGB kullanan rakipleri de unutmamak lazım. ARGB sayesinde ekosistem olmasa da aynı kontrolcüye takıp renkleri beraber değiştirebiliyorsunuz.Corsair, F/P markası değildir. Zaten Corsair'in odak noktası iCUE'dir; fiyatları da bu yüzden pahalıdır ve insanlar da iCUE için para verirler
Bunu diyemeyiz hocam. Sıvı soğutma ürünlerinden örnek vereyim:Ayrıca Corsair kadar iyi bir garanti sunan firma yok.
Corsair, amiral gemisi H150i Elite Cappellix için 5 yıl garanti vermektedir. Arctic'in amiral gemisi Liquid Freezer II için garanti süresi 6 yıldır.
İlla RGB isteniyorsa çok daha yüksek perforfmanslı Lian Li Galahad AIO 360 tercih edilebilir. Onun da garanti süresi 5 yıl. Corsair böyle bir rakibi varken garanti süresinden kıssaydı kimse tercih etmezdi. Yani, Corsair ürünlerine güvendiği için değil ürünlerini pazarlamak için böyle hamleler yapıyor çünkü buna mecbur. Rekabet bunu gerektirir.
Ben de ses yongasıyla ilgili uyardım. Şahsen ben JCORSAIR1 portu için sorunlu olduğunu bildiğim bir ürünü tercih etmezdim. Kişisel tercih meselesi.Ben ses yongasıyla alakalı bir şey söylemedim, JCORSAIR1 portu hakkında konuştum.
Son düzenleme: