50.000 TL'ye kadar video editlemek için bilgisayar önerisi

macos tarafını düşünmüşsünüzdür fakat bu işlerle uğraşan profesyonellerin büyük bir kısmı macos kullanıyor. yeniden değerlendirmeni öneririm, hem bütçende var.

mac miniyi kullanımına göre upgrade etsen seni üzmeyecektir, Ekran tarafını güçlü tutabilir misin onu bilemiyorum. İmac biraz bütçeni aşabilir.

ya da

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...ack-atx-mid-tower-kasa-fiyati,1380138427.html ya da Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası

Toplam 50.114,41 TL ediyor bunlar.

macos tarafını düşünmüşsünüzdür fakat bu işlerle uğraşan profesyonellerin büyük bir kısmı macos kullanıyor. yeniden değerlendirmeni öneririm, hem bütçende var.

mac miniyi kullanımına göre upgrade etsen seni üzmeyecektir, Ekran tarafını güçlü tutabilir misin onu bilemiyorum. İmac biraz bütçeni aşabilir.
2 adet mac book pro m2 de planlıyorum o konu içinde tavsiye alırım

ya da

https://www.akakce.com/bilgisayar-k...ack-atx-mid-tower-kasa-fiyati,1380138427.html ya da Phanteks Eclipse P600S Temperli Cam Mid Tower ATX Bilgisayar Kasası

Toplam 50.114,41 TL ediyor bunlar.
peki 4080 e çıksak bir öneriniz varmı bütçe yükselir daha çok

2 adet mac book pro m2 de planlıyorum o konu içinde tavsiye alırım

peki 4080 e çıksak bir öneriniz varmı bütçe yükselir daha çok
videoların uzunluğu ne kadar? 4k hdr işleyecek misiniz? Şöyle düşünebilirsiniz m2 air işlemci ile macbook proyu teste tabi tuttuklarında 10 dakikalık videolarda benzer performans veriyor. Eğer videolar uzun videolar değilse; base model bile rahatlıkla yeter. render süresi ile probleminiz yoksa base modelin üstüne ram ve ssd eklemesi yapmak en mantıklısı

base model 512 ssdsi yazma hızı 3200/3200, 1tb olanın 6400 buda render hızına ciddi anlamda etki ediyor. M serisi işlemciler cidden çok güçlü. Sırf okuma yazma hızlarından dolayı m1 pro serisinin öne geçtiği yerler var.

mac mininin en sağdaki 47klık olan bilgisayar ile macbook pronun base modeli aynı. ayrıyetten 16 inç makina almanızı önermem, ciddi anlamda hantallık ve taşınabilirliği çok düşük.

videoların uzunluğu ne kadar? 4k hdr işleyecek misiniz? Şöyle düşünebilirsiniz m2 air işlemci ile macbook proyu teste tabi tuttuklarında 10 dakikalık videolarda benzer performans veriyor. Eğer videolar uzun videolar değilse; base model bile rahatlıkla yeter. render süresi ile probleminiz yoksa base modelin üstüne ram ve ssd eklemesi yapmak en mantıklısı

base model 512 ssdsi yazma hızı 3200/3200, 1tb olanın 6400 buda render hızına ciddi anlamda etki ediyor. M serisi işlemciler cidden çok güçlü. Sırf okuma yazma hızlarından dolayı m1 pro serisinin öne geçtiği yerler var.

mac mininin en sağdaki 47klık olan bilgisayar ile macbook pronun base modeli aynı. ayrıyetten 16 inç makina almanızı önermem, ciddi anlamda hantallık ve taşınabilirliği çok düşük.
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Windows pc kısmında ben biraz anlarımda grafik tasarımcı arkadaşım macbook olmalı dedi 5 ila 10 dakika uzunluğundaki 4k videoların işlenmesi için bir windows pc tasarım kısmı içinde 16/512 m2 pro düşünüyorum 16 inç dediğiniz gibi cok büyük 14 inç versiyon yeterli olacaktır tavsiyeniz nedir

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim Windows pc kısmında ben biraz anlarımda grafik tasarımcı arkadaşım macbook olmalı dedi 5 ila 10 dakika uzunluğundaki 4k videoların işlenmesi için bir windows pc tasarım kısmı içinde 16/512 m2 pro düşünüyorum 16 inç dediğiniz gibi cok büyük 14 inç versiyon yeterli olacaktır tavsiyeniz nedir
512 yerine 1 tb ssd seçebilecek bütçeniz varsa; okuma yazma hızından dolayı render hızını neredeyse yarı yarıya etkileyecektir. 5 dakikada renderlayacağınıza 3 dakikada renderleyacaktır. m1 pro vs m2 pro videolarını izlerseniz, işlemcisi daha güçsüz olmasına rağmen ssd hızı yüzünden bazı alanlarda bariz farkla önde bitiriyor işlemleri.

16gb ram fazlasıyla yetecektir, ssd yükseltmesinin, farkedilir hızı olacak fakat olmazsa olmaz değildir. sonuç olarak zamanla yarışmıyorsanız, 512/16 gb cihaz fazlasıyla yetecektir, Ekran konusunda güçlüyseniz Mac mini alabilirsiniz daha ucuz fakat taşınabilir değil. 14inç pronun ekranı XDR olduğu için çok ama çok sağlam bir ekran. Büyük ihtimal windowsta işlenen resimleri, proda bakıp neler olup bittiğine bakabilirsiniz. Aynı zamanda işlediğiniz video HDR ise, çok rahat bir şekilde hem nasıl göründüğüne hemde çok hassas ayarlar yapabiliyorsunuz.

Ben ofis kullanıcısıyım fakat m2 pro 14 inç base model kullanıyorum. Keşke kur sakin kalsaydı m3 cihaz bekleyebilirdim.

Hatta eğer, m1 pro vs m2 pro videolarını izlerseniz. Belkide yapacağınız iş için m1 pro daha hızlı olabilir SSD hızı yüzünden. M1 pro tercih eder, işinizi daha ucuza ve daha hızlı yapabilirsiniz.

Kalan bütçeylede 4080 ekran kartı alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı