50.000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
50000
Geçen incehesap indirimde hem r5 7500f hem de 9070 XT 35-36 civarına geliyordu tüm parçaları indirimden kovalarsa gayetten de aşmadan toplanabilir
7500F'i geçenki indirimde 5000 küsür TL'ye görmüştüm fakat 9070 XT'yi hiç 30 bin TL bantlarında görmedim. O fiyatlara alınabiliyorsa zaten dediğim miktarlarda kâr edilmiş olunuyor. Alınabilir.
50k ya 9060XTli sistem bir de 8 GB'lik olan 9060XT?
9060'ın 8 GB modeli olduğunu fark etmemiştim, 16 GB'lık modeliyle düzelttim şimdi. Ayrıca bu bütçede bütçeyi aşmadan doğru düzgün 9070 XT sistem dizilmiyor. Yukarıda da yazıldığı gibi büyük indirimler kovalamak gerek, yoksa zaten bütçenin %70'ini sadece ekran kartıyla bitiriyorsun.

Son düzenleme:

Kasayı 850W yap.
Ekran kartı uğruna kalitenin içine edilmiş.

Anakart kötü, DDR5'in en giriş seviyesi anakartlarından.

RAM kötü, adama bu devirde hem 2x8 GB hem de Micron yongalı RAM aldırıyorsunuz.

M.2 SSD kötü, yine giriş seviyesi.

İşlemci soğutucu tek soğutma bloklu ve 4 bakır borulu, benim attığım çift soğutma bloklu ve 5 bakır borulu. Ha o işlemciye stok fan da yeterli olur o ayrı.

İllaki RX 9070 XT'li sistem toplanacaksa:

Ekran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT
İşlemci + Stok Fan: R5 7500F + Stok fan
Anakart: Biostar B650MP-E Pro
RAM: Patriot Viper Venom 1x16 GB (bütçe artarsa veya ileride yükseltme imkanı olunca 1 tane daha alınabilir)
SSD:
Kasa + PSU:

Toplamı 53 bin küsür TL ve attığın hazır sistemden daha iyi, yükseltmelere daha açık bir sistem. Geçmiş sayfalarda dendiği gibi biraz indirim kovalanırsa 50 bin TL bandına getirilebilir.
Tabii bütçeye monitör dahilse bu atılan 9070 XT sistemlerin hepsi boş.

Son düzenleme:

İşlemci soğutucu tek soğutma bloklu ve 4 bakır borulu, benim attığım çift soğutma bloklu ve 5 bakır borulu. Ha o işlemciye stok fan da yeterli olur o ayrı.

Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT.
İşlemci + stok fan: R5 7500F + stok fan.
Anakart: BIOSTAR B65MP-E Pro.
RAM: Patriot Viper Venom 1x16 GB (bütçe artarsa veya ileride yükseltme imkanı olunca 1 tane daha alınabilir)
SSD:
Kasa + PSU:

Toplamı 53 bin küsur TL ve attığın hazır sistemden daha iyi, yükseltmelere daha açık bir sistem. Geçmiş sayfalarda dendiği gibi biraz indirim kovalanırsa 50 bin TL bandına getirilebilir.

Haklısınız hocam ama SSD bütçe arttırılıp bu alınırsa daha iyi olur.

Haklısınız hocam ama SSD bütçe arttırılıp bu alınırsa daha iyi olur.

Bütçe arttırılırsa olabilir evet. Üst segment bir SSD Exceria Pro ama bu bütçede öncelik RAM'leri çiftleyip 32 GB yapmak.

RAM'i tek 16 alıp sonradan 32 yapabilir bence.
Ben de o şekilde önerdim zaten, ekran kartı RX 9070 XT yapıldığında diğer parçalar için bütçe çok kısıtlanıyor. Bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz.

Ek olarak SSD'nin oyun performansına belirgin bir katkısı yok, hele hele RAM'e göre hiç yok. En fazla oyunlar birkaç saniye erken açılır ki o da o kadar elzem bir şey değil.

Ben de o şekilde önerdim zaten, ekran kartı RX 9070 XT yapıldığında diğer parçalar için bütçe çok kısıtlanıyor. Bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz.

Ek olarak SSD'nin oyun performansına belirgin bir katkısı yok, hele hele RAM'e göre hiç yok. En fazla oyunlar birkaç saniye erken açılır ki o da o kadar elzem bir şey değil.

Pro olanda DRAM olduğu için daha iyi bir seçenek. Sonradan RAM yükseltmek istese hemen bir tane alması yeterli olacak. Ama sonradan SSD'yi yükseltmek istese diğerini ne yapacak, bu yüzden SSD diyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pro olanda DRAM olduğu için daha iyi bir seçenek. Sonradan RAM yükseltmek istese hemen bir tane alması yeterli olacak. Ama sonradan SSD'yi yükseltmek istese diğerini ne yapacak, bu yüzden SSD diyorum zaten.
DRAM'siz SSD alınır, alınmaz değil. Sırf DRAM'li diye kısıtlı bütçede SSD'ye yatırım yapmak mantıklı değil.

Ayrıca önerdiğim anakartta (B650MP-E) 2 tane M.2 slotu var. Bütçe oluştuğunda üst segment bir SSD takılır, sistem ve gerekli oyunlar o SSD'ye aktarılır. Dert değil yani.

Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT.
İşlemci + stok fan: R5 7500F + stok fan.
Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro.
SSD:
Kasa + PSU:

Toplamı 53 bin küsur TL ve attığın hazır sistemden daha iyi, yükseltmelere daha açık bir sistem. Geçmiş sayfalarda dendiği gibi biraz indirim kovalanırsa 50 bin TL bandına getirilebilir.

Ve hocam ayrıca o sisteme 750W PSU yetmez. Bir sürü sorun yaşayan var. 9070XT'ye 750W PSU koyanlardan biri de arkadaşım. 1000W'lık PSU'ya geçince sorunları çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı