7500F'i geçenki indirimde 5000 küsür TL'ye görmüştüm fakat 9070 XT'yi hiç 30 bin TL bantlarında görmedim. O fiyatlara alınabiliyorsa zaten dediğim miktarlarda kâr edilmiş olunuyor. Alınabilir.Geçen incehesap indirimde hem r5 7500f hem de 9070 XT 35-36 civarına geliyordu tüm parçaları indirimden kovalarsa gayetten de aşmadan toplanabilir
9060'ın 8 GB modeli olduğunu fark etmemiştim, 16 GB'lık modeliyle düzelttim şimdi. Ayrıca bu bütçede bütçeyi aşmadan doğru düzgün 9070 XT sistem dizilmiyor. Yukarıda da yazıldığı gibi büyük indirimler kovalamak gerek, yoksa zaten bütçenin %70'ini sadece ekran kartıyla bitiriyorsun.50k ya 9060XTli sistem bir de 8 GB'lik olan 9060XT?
Ekran kartı uğruna kalitenin içine edilmiş.GAMING-RX9070XT / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
GAMING-RX9070XT sistem tavsiyesi AMD Ryzen 5 7500F ve ASUS RX 9070 XT OC 16GB ile üst seviye oyun deneyimi için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Kasayı 850W yap.
Ekran kartı uğruna kalitenin içine edilmiş.
Anakart kötü, DDR5'in en giriş seviyesi anakartlarından.
RAM kötü, adama bu devirde hem 2x8 GB hem de Micron yongalı RAM aldırıyorsunuz.
M.2 SSD kötü, yine giriş seviyesi.
İşlemci soğutucu tek soğutma bloklu ve 4 bakır borulu, benim attığım çift soğutma bloklu ve 5 bakır borulu. Ha o işlemciye stok fan da yeterli olur o ayrı.
İllaki RX 9070 XT'li sistem toplanacaksa:
Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT.
İşlemci + stok fan: R5 7500F + stok fan.
Anakart: BIOSTAR B65MP-E Pro.AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci özelliklerini incele, 6.098,09 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM: Patriot Viper Venom 1x16 GB (bütçe artarsa veya ileride yükseltme imkanı olunca 1 tane daha alınabilir)Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.256,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD:
Kasa + PSU:Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Toplamı 53 bin küsur TL ve attığın hazır sistemden daha iyi, yükseltmelere daha açık bir sistem. Geçmiş sayfalarda dendiği gibi biraz indirim kovalanırsa 50 bin TL bandına getirilebilir.
Tabii bütçeye monitör dahilse bu atılan 9070 XT sistemlerin hepsi boş.
Bütçe arttırılırsa olabilir evet. Üst segment bir SSD Exceria Pro ama bu bütçede öncelik RAM'leri çiftleyip 32 GB yapmak.Haklısınız hocam ama SSD bütçe arttırılıp bu alınırsa daha iyi olur.
Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria PRO LSE10Z001TG8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 3.319,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bütçe arttırılırsa olabilir evet. Üst segment bir SSD Exceria Pro ama bu bütçede öncelik RAM'leri çiftleyip 32 GB yapmak.
Ben de o şekilde önerdim zaten, ekran kartı RX 9070 XT yapıldığında diğer parçalar için bütçe çok kısıtlanıyor. Bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz.RAM'i tek 16 alıp sonradan 32 yapabilir bence.
Ben de o şekilde önerdim zaten, ekran kartı RX 9070 XT yapıldığında diğer parçalar için bütçe çok kısıtlanıyor. Bazı şeylerden ödün vermek zorunda kalıyorsunuz.
Ek olarak SSD'nin oyun performansına belirgin bir katkısı yok, hele hele RAM'e göre hiç yok. En fazla oyunlar birkaç saniye erken açılır ki o da o kadar elzem bir şey değil.
DRAM'siz SSD alınır, alınmaz değil. Sırf DRAM'li diye kısıtlı bütçede SSD'ye yatırım yapmak mantıklı değil.Pro olanda DRAM olduğu için daha iyi bir seçenek. Sonradan RAM yükseltmek istese hemen bir tane alması yeterli olacak. Ama sonradan SSD'yi yükseltmek istese diğerini ne yapacak, bu yüzden SSD diyorum zaten.
Ekran kartı uğruna kalitenin içine edilmiş.
Anakart kötü, DDR5'in en giriş seviyesi anakartlarından.
RAM kötü, adama bu devirde hem 2x8 GB hem de Micron yongalı RAM aldırıyorsunuz.
M.2 SSD kötü, yine giriş seviyesi.
İşlemci soğutucu tek soğutma bloklu ve 4 bakır borulu, benim attığım çift soğutma bloklu ve 5 bakır borulu. Ha o işlemciye stok fan da yeterli olur o ayrı.
İllaki RX 9070 XT'li sistem toplanacaksa:
Ekran kartı: Gigabyte RX 9070 XT.
İşlemci + stok fan: R5 7500F + stok fan.
Anakart: BIOSTAR B650MP-E Pro.AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutusuz Fanlı İşlemci özelliklerini incele, 6.098,09 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM: Patriot Viper Venom 1x16 GB (bütçe artarsa veya ileride yükseltme imkanı olunca 1 tane daha alınabilir)Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Biostar B650MP-E PRO AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.256,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD:
Kasa + PSU:Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kioxia Exceria G2 LRC20Z001TG8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.399,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Toplamı 53 bin küsur TL ve attığın hazır sistemden daha iyi, yükseltmelere daha açık bir sistem. Geçmiş sayfalarda dendiği gibi biraz indirim kovalanırsa 50 bin TL bandına getirilebilir.
Tabii bütçeye monitör dahilse bu atılan 9070 XT sistemlerin hepsi boş.