50.000TL sistem toplama

Bütçe
50000

Mert Fatih

Kilopat
Katılım
2 Nisan 2017
Mesajlar
187
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, yeni bir sistem toplamayı düşünüyorum. Yaklaşık 2 sene önce sistemimi satıp düşük özellikli bir laptop almıştım ve kalan parayı değerlendirip arttırdım. Şimdi yeniden bir sistem toplama arifesindeyim. Kendime göre bir liste hazırladım, şunun yerini bunu alman daha iyi olur veya şu parçanın kronik sorunu var vs. şeklindeki görüşlerinizi ve tavsiyelerini bekliyorum. Kullanım amacım ağırlıklı olarak oyun için olacak, beni uzun süreler götürsün istiyorum.

Sistem Listesi (Hepsiburada Liste Sayfası)
 
50K var diye mousepade 600TL mi verilir? Anladığım kadarıyla yayın odaklı sistem alıyorsun koltuğundan mikrofonuna kadar.

Sistemde dengesizlikler var en basitinden 3070ti + 1080P monitör , 1TB dahili + 1TB harici disk gibi...
 
Hocam o kadar pahalı bir şey almanıza gerek yok şunları alsanız her şeyi Ultra ayarda çok akıcı oynatır:






Yine pahalı oldu fakat isteğiniz en iyisi olduğu için böyle bir şey topladım.
 
50K var diye mousepade 600TL mi verilir? Anladığım kadarıyla yayın odaklı sistem alıyorsun koltuğundan mikrofonuna kadar.

Sistemde dengesizlikler var en basitinden 3070ti + 1080P monitör , 1TB dahili + 1TB harici disk gibi...

Hayır yayın açmayı vs. düşünmüyorum fakat almışken herşeyin en iyisi ve kalitelisi olsun istiyorum. Biliyorum 50.000TL büyük bir rakam fakat benim bütçemi zorlamayacak çünkü sadece bunun için kenera koyduğum bir miktar bu.

Monitör konusunda çok kararsız kaldım evet, önceki sistemimde AOC'un 27" monitörünü kullanıyordum fakat çok büyük geliyordu, renk tonları vs. hoş durmuyordu o yüzden bu sefer 24" ve curved bir monitör kullanmak istiyorum. Monitör konusunda tavsiyeniz varmı acaba? 1TB SSD ve 1TB Harici disk benim için yeterli olacaktır diye düşünüyorum. İleride yetersiz kalırsa yükseltebilirim, problem değil.
 
@Mert Fatih Şimdi bak dostum. 50K verip de düşük donanımlar alıyorsun o SSD'nin daha iyisi çıktı saniyede 5GB veri aktaran yukarıda arkadaş atmış bak. Uzun uzun bakmam lazım ki en ince ayar yaparak güzel bir sistem öneririm lakin vaktim yok kısaca monitör hakkında konuşacağım.

Monitör büyükse 1080p üstü alacaksın küçükse Curved almayacaksın. 24"Curved çok mantıksız bir hareket Curved alınacaksa büyük olacak büyük olunca da 1080p olmayacak yoksa piksel sayarsın. 3070ti, 1080P kartı değil. Monitör hakkında benden daha bilgili kişiler öneri yapsın sadece bu hususlara dikkat et. Yayın açmayacağım demişsin kameraya mikrofona 3000TL den fazla para veriyorsun 32GB RAM alıyorsun anakartın sisteme göre bir tık düşük. Güzel anakart ama O.C potansiyeli olan daha yüksek anakartlar tercih edilmesi lazım bütçe yüksek çünkü.

Vesselam.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı