50.314 TL R5 7600X RTX 4070s sistem mantıklı mı?

Bütçe
50000
Tamamdır hocam bilgilerinize göre işlemciyi 7500F kesin düşünüyorum. Soğutucu için herhangi bir hava soğutucu veya sizin attığınızı tercih edeceğim. Son olarak bir sorum olacak fiyattan kısma amaçlı 5200, 5600MHz RAM alsam 7200MHz kıyasla çok fark olur mu? Ve CL değeri önemli bir etken midir?
MHz daha önemli oyun veya render performansında, CL değeri ise gözle görülür fark yaratmaz.

Tamamdır hocam bilgilerinize göre işlemciyi 7500F kesin düşünüyorum. Soğutucu için herhangi bir hava soğutucu veya sizin attığınızı tercih edeceğim. Son olarak bir sorum olacak fiyattan kısma amaçlı 5200, 5600MHz RAM alsam 7200MHz kıyasla çok fark olur mu? Ve CL değeri önemli bir etken midir?

Ryzen işlemciler Max 6000 destekliyor. En tepe işlemcileri ise Max 6400.

Hocam bu kadar düşürme için 3K bana lazım değil. Benim attığımda RAM ve işlemci daha yüksek ve 650M-R anakartını 7200MHz için tercih ettim. Önemli olan 50bin TL'ye benim attığım sistem kazık mı mantıklı mı? Kısacası benim için 7600X ve B650M-R sabit kalanı mantık veya ücret için değiştirilir mi onu soruyorum.

+Olarak 650M-K ile m-r arasındaki tek fark PCI-e sayısı ve MHz desteği değil mi? Başka büyük bir fark yoksa ben PCI-e yerine MHz tercih ederim. (1 PCI-e işimi görüyor.)

Arkadaşın attığı sistem gayet güzel sadece aynı RAM'den almaniz lazim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı