Çilekli Puding
Hectopat
Hocam normalde 50-60 arası kasa halleder geri kalanla klavye mouse falan bişeyler alırım diyordum sonra dedim kasayı aradan çıkartayım gerisini bi şekilde halledirim ve biraz daha bütçeyi arttırmaya karar verdim beni uzun süre götürsün diye. Bu arada 90 olmak zorunda degil daha aşşagıda olursa benim için daha rahat olur.Butce 90k'lara kadar cikmis yanlis anlamadiysam.
Hocam çogunlukla oyun alanında kullanmayı düşünüyorım ilerde belki yazılım işlerine falan girerim ama idare eder beni, 14700k yerine ne almamı önerirsiniz acaba? AMD falanda fark etmez bu arada önerilere açıgım.Sadece oyun icin kullanacaksan, production vs. yapmayacaksan bence 14700k gereksiz, senin icin genelde onemli olan single core performans olur.
O konuda öneriniz nedir acaba hocam?4080 Super'li bir sistem yapsam her bir parcayi ozenle secerdim muhtemelen. Biostar B serisi mobo falan emin olamadim.
Onu belki daha iyi bir performans verir diye yapmıştım hocam siz yazınca biraz saçma bir tercih oldugunu gördüm ona gerek yok o zaman 10 derece sıcak olsun bişey olmaz.Markanin herhangi bir garanti durumunda destek vermesi yeterli, sadece MSI diye ayni gpu'ya 10k daha fazla verilmez. Ya da 10 derece daha sicak calisacak diye, tabi ki tercih meselesi.
GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı (48SZM6MD9RSG) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili arkadaşınız bunu almış yanlış anlamadım degilmi hocam?Arkadasim 4080 Super Galax almisti ve gayet memnun, bir sikayeti yok.
Anladım hocam teşekkürler kusura bakmayın dedigim gibi bu zamana kadar laptoplarda çok falza bi parça degiştirme seçenegi olmadıgı için bu tarz bilgileri araştırma geregi duymamıştım.Darbogaz yok bu arada hocam, cozunurluk arttikca darbogaz meselesi ortadan kalkar, gpu bound olur, bu da istedigimiz sey, sikinti yok yani. 1080p'de oynarim ben dersen olur ama![]()
Şimdi gezinirken Pc Hocasının videosuna denk geldim şöyle bir sistem toplamış ne düşünüyorsunuz hocam?:
• İşlemci: AMD Ryzen 7 7800x3D
• Ekran kartı: PNY RTX 4080 SUPER 16GB
• Anakart: ASRock B650 Livemixer
• RAM: Mushkin Redline (2x16) 32GB DDR5 6000MHz CL36
• Depolama: Mushkin Vortex 1TB Gen4 M2 SSD
• Sıvı Soğutma: Corsair H100 RGB 240MM• Kasa: Corsair 3000D RGB
• Güç kaynağı: Corsair CX750 750W 80+ Bronze
eklemem veya neyi çıkartmamı önerirsiniz?
Hocam ben bi fiyatlarını hesapladımda bu fiyat beni baya bi geçiyor biraz daha bunların alt modeli olarak ne önerebilirsiniz acaba?
Son düzenleme: