50-60 bin TL arası bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
50k-60k

sqlz

Femtopat
Daha fazla  
İyi günler öncelikle, başlıkta da yazdığı gibi 50K-60K bandında sistem toplamayı düşünüyorum en çok oynadığım oyunlar Escape from Tarkov CS2 ve benzeri oyunlar.
Fiyatın içine 2K bir monitör de dahil etmeyi düşünüyorum monitörle 65kya kadar çıkma şansımda olabilir, ayrıca kafamdan bir sistem toplamaya kalktığımda R7 7800x3D 2x16 DDR5 6000 MHz CL30 RAM 1TB M.2 SSD ve sıvı soğutucu eklemeyi düşünüyordum, lakin karar veremediğimden henüz almadım fikirlerinizi bekliyorum iyi günler.

İşlemciyi 7800X3D yapıp monitörü de bütçeye dahil edersen, ekran kartı için bütçenin çoğu erimiş olur heralde.
Bir diğer yol ise Ram-SSD-Kasa gibi bileşenlerde kaliteyi kısman gerekebilir.
Genede işin gurmeleri gelsin onlar daha iyi bilgi verirler.

Öncelikle çok teşekkür ederim bende biraz daha araştırdım ve her şeyle birlitkte 83K ya 2K monitör R7 9800x3D işlemci 2x16 6000MHz RAM 1TB m. 2SSD'si olan 4070 Ti Super'li bir sistem oluşturdum 83K fiyat bandında iyi bir sistem olacağını düşünüyorum içinde sıvı soğutma PSU ve kasada bulunmakta haliyle ama çok bilgili olmadığım için onları henüz belirlemedim böyle bir sistem almak daha mantıklı geldi fikirlerinizi bekliyorum iyi günler.

Hocam selamlar,

Tercihlerinizi göz önünde bulundurduğumda, bileşenler önümüzdeki yılbaşı vs. indirimleri ile ucuza toplanabilir ve indirimlerin durumuna bağlı fiyatına göre ortalamanın üstünde bir bilgisayar toplayabilirsiniz.

Hemen alıyım kullanmaya başlıyım ben toplamakla uğraşamam dersen hazır sistemlere yönelmeni tavsiye ederim. Hazır sistemleri güven sağlamış sitelerden alman ilk önerimdir. Parçaların uyumluluğu denenmiş ve onaylanmış bir sistem terchilerin arasında olmalı.

Hazır sistem olarak bütçeni göz önünde bulundurduğumda. Ryzen 7 9800X3D işlemci veya Ryzen 9 7950X3D önerebilirim hazır sistemlerde oldukça kullanılan yaygın işlemciler bütçene göre tercihte bulunabilirsin. Aralarında 3K-4K arasında bir fark var. Ancak bu işlemciler için sıvı soğutmalı bir sistem tercih etmeyi ihmal etme.

Bu işlemcilerin yanına RTX 4070 serisinde Ti, Super veya Ti Super bir ekran kartı hiç fena olmaz. 4080 denk gelirse kaçırma. Nvidia istemezsen RX 7700(XT olması en iyisi olur) veya RX 7800XT olabilir. Benim önerim 4070ti SUPER bir ekran kartı seni mutlu edecektir.

Yüksek performanslı oyunlar oynayacağını göz önünde bulundurursak sistemin için iyi bir 2K monitör şart gibi duruyor. 1080p tercihinde bulunma düşüncen varsa... işlemciye yük bindikçe sıkıntı yaşamanı istemeyiz :)

Bu sistemlerin örnekleri internette rahatça bulunabilir. DDR5 sistemine 16GB ramle bırakıp sistemine yazık etmen hoş olmaz, kesinlikle min 32GB iyi bir ram tercihinde bulunmalısın.

Wifi gibi bir ihtiyacın varsa ana kart modellerine araştırmalısın özellikli ana kart fena olmaz.

👋👋👋

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı