50-60K sistem önerisi

reis sistem çok iyi ellerine sağlık monta biliyorum sorun yok fakat arada kaldım ekran kartı konusunda bide anakart ve işlemci hakkında pek bilgim yok iileri
Tamam hocam sizin için cevap veriyim soru işaretlerinize:
Ekran Kartı: Bildiğiniz gibi GPU tarafında en önde AMD ve NVIDIA var. AMD GPU'ları genellikle oyun oynamak için GPU yaratıyor (Diğer işleride yapabilir ama NVIDIA'da CUDA core olması çok ağır advantaj sağlıyor.), NVIDIA tüm dallara; Server, Video Yapımı, Render ve Oyun.
7900 XT oyun için daha iyidir ve 4GB daha fazla VRAM var, Upscaler veya RTX NVIDIA almak için sana bahane olmasın, harbi NVIDIA lazımsa al + FSR 4 çıkçak o da AI mantığında yani DLSS için pekte bahane yaratmıyor. Şuanki FSR kötü ama.
İşlemci: 7500F'ten daha iyi olduğu belli olsun isminden. https://www.amd.com/en/products/processors/desktops/ryzen/7000-series/amd-ryzen-7-7700.html
Anakart: Pekte birşey demem lazım mı bilmiyorum, sadece çok güzel bir anakart olduğu söylenebilir. PCIe 5 yok ama o advantaj değil zaten.

Tamam hocam sizin için cevap veriyim soru işaretlerinize:
Ekran Kartı: Bildiğiniz gibi GPU tarafında en önde AMD ve NVIDIA var. AMD GPU'ları genellikle oyun oynamak için GPU yaratıyor (Diğer işleride yapabilir ama NVIDIA'da CUDA core olması çok ağır advantaj sağlıyor.), NVIDIA tüm dallara; İş, Video Yapımı, Render ve Oyun.
7900 XT oyun için daha iyidir ve 4GB daha fazla VRAM var, Upscaler veya RTX NVIDIA almak için sana bahane olmasın, harbi NVIDIA lazımsa al + FSR 4 çıkçak o da AI mantığında yani DLSS için pekte bahane yaratmıyor. Şuanki FSR kötü ama.
İşlemci: 7500F'ten daha iyi olduğu belli olsun isminden. https://www.amd.com/en/products/processors/desktops/ryzen/7000-series/amd-ryzen-7-7700.html
Anakart: Pekte birşey demem lazım mı bilmiyorum, sadece çok güzel bir anakart olduğu söylenebilir. PCIe 5 yok ama o advantaj değil zaten.
Tamamdır hocam o zaman amd li sistemi alıyorım çok teşekkür ederim bidr yanına monitör olarak

Samsung Odyssey G65B alacağım bu sisteme yakışırmı​

10k ya buldum bide LG UltraGear 27gr83Q buldum 12 ye hangisini önerirsiniz.
Curved monitör isterseniz Samsung (Bu Curved'ler rekabetçi FPS tarz oyunlarda advantaj sağlar, ama hikaye oyunlarında video edit'te tercih edilir mi bilmiyorum.). İlgilendirmiyorsa LG'yi alın. Onun ekran kalitesi daha iyi ve NVIDIA GPU alcaksanız G-Sync desteği var.

İkiside 2K 240Hz monitörlerdir, seçenek sizin.

Curved monitör isterseniz Samsung (Bu Curved'ler rekabetçi FPS tarz oyunlarda advantaj sağlar, ama hikaye oyunlarında video edit'te tercih edilir mi bilmiyorum.). İlgilendirmiyorsa LG'yi alın. Onun ekran kalitesi daha iyi ve NVIDIA GPU alcaksanız G-Sync desteği var.

İkiside 2K 240Hz monitörlerdir, seçenek sizin.
Knk senin topladığın pc de markalardan sorun çıkarmı

bugün vatana gittim bu sistemin daha kötüsünü 60 a topladılar bu sistemi gösterince güldüler markalara satmak için yaptıklarını biliyorum ama aklım karıştı bide siz olsanız 4070 mi yoksa 7900xt yi mi tercih ederdiniz amacım oyun ve yayın açmak
7900 XT, yayın açma ile pekte sorun yaşatçağını sanmıyorum AMD + Daha iyi oyun performansınız olur bekle ne? 4070 mi? Ben 4070tiS diyorum bunlar normal 4070 mi diyor?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı