50/80cc motorsikletin sağır kalmasi

Pledo

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Selamlar dostlar. 15 Ağustos tarihinde almis oldugum Arora dazzle Pro 50/80cc'ye ceviririlmis motorum ile güncel olarak 1070KILOmetredeyim. İlk motorum oldugu icin bayi ne söylediyse onu yaptim.
40-45i gecme dedi rodajdayken. Rodajda motoru hiç bogmadım, zorlamadim, anlayacağınız bir rodaj nasıl yapılır dedilerse oyle yaptim. 750 kilometrede rodaj bakımına gitti.
Usta motorun çok sağır kalmış, biraz bas dedi. Bende tamam dedim. Şu an 1070KILOmetreye kadar hiç yapmadığım kadar bastım.

Düz yolda 50i rahat geçiyor 55 de tıkanıyor. Üstüne ciktigi cok nadir oluyor. Işıklarda bir 80CC'ye daha sordum ve normal degil dedi. Ne dusunuyorsunuz? Ne yapabilirim?
Onun haricinde motoru nasıl açabilirim? Scooter olduğunu unutmayalım.
Bir kardeş gibi yardim istiyorum, çünkü moralimi bozdum. Sizdeyim.

Motorunda hiç bir problem yok. Rodaj 749kmde devam edip 750kmde bir anda biten bir şey değil. Motorun alışması bundan daha uzun sürüyor. Zamanla alışacaktır. Standart kullanımını yap, yüklenmek için ekstra çaba sarfetme. Zamanla kendine gelecektir. 50cc motorun canı bu kadardır zaten. 50cc 3bg ve 3nm tork civarı güç üretiyor. 80cc yapınca da 5bg falan oluyor. 5 beygirden çok da bir şey beklememek lazım.
,

Motorunda hiç bir problem yok. Rodaj 749kmde devam edip 750kmde bir anda biten bir şey değil. Motorun alışması bundan daha uzun sürüyor. Zamanla alışacaktır. Standart kullanımını yap, yüklenmek için ekstra çaba sarfetme. Zamanla kendine gelecektir. 50cc motorun canı bu kadardır zaten. 50cc 3bg ve 3nm tork civarı güç üretiyor. 80cc yapınca da 5bg falan oluyor. 5 beygirden çok da bir şey beklememek lazım.
,
Orası oyle fakat 45 50 normal mi? Beklentim inanilmaz bir sey degil. 60a kadar rahat görsün, 65i zorlasin üstüne yokuştan inerken çıksın. Bir cok 80cc kullanan da böyle diyor aslinda.

Kayis değiştirmek de etkisi olur mu?

Orası oyle fakat 45 50 normal mi? Beklentim inanilmaz bir sey degil. 60a kadar rahat görsün, 65i zorlasin üstüne yokuştan inerken çıksın. Bir cok 80cc kullanan da böyle diyor aslinda.

Kayis değiştirmek de etkisi olur mu?
Motorun daha 750kmde 2-3 bin km gibi çok rahat 60-70 görecektir. Biraz sabır ve bol bol yol yapma ile çözülecek.

Motorun daha 750kmde 2-3 bin km gibi çok rahat 60-70 görecektir. Biraz sabır ve bol bol yol yapma ile çözülecek.
Suan bin kilometredeyim hocam. Onu haricinde dediğiniz o kilometreli iple çekiyorum. Yorumunuz icin tesekkur ederim. 2-3 arasinda tekrardan görüşmek uzere.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı